Afrika

Misschien wel ons favoriete continent. Na onze eerste keer in Zuid Afrika in 2007 waren we helemaal verknocht aan safari.
Urenlang turen naar olifanten en giraffen. Sommigen vinden het wellicht niks, maar je kunt ons geen groter plezier doen!
Na onze eerste keer zijn we er nog een paar keer geweest en nooit stelt het ons teleur. Inmiddels zijn we ook in de buurlanden Namibiƫ en Botswana geweest, minder ontwikkeld dan Zuid Afrika, maar wellicht nog wel indrukwekkender.

De mooiste Nationale Parken voor een onvergetelijke safari

Kruger Park

Zuid Afrika

Kruger Park

EĆ©n van de oudste en meest bezochte wildparken van Afrika. Eenvoudig te bezoeken en het kan dus behoorlijk druk zijn. Maar daardoor niet minder de moeite waard.

Chobe

Botswana

Chobe

Chobe National Park in het Noord-Oosten van Botswana is prachtig door de aanwezigheid van de machtige Zambezi rivier. Een ongekende hoeveelheid olifanten beheersen het park.

Etosha

Namibie

Etosha

Het meest bekende park van NamibiĆ«. Bekend om de zoutvlakte die zo’n 5.000 km2 beslaat, ongeveer een kwart van het totale park en zelfs vanuit de ruimte zichtbaar is.

Okavango Delta

Botswana

Okavango Delta

De Okavango Delta in Botswana is een zeer bijzonder eco-systeem. Ieder jaar overspoelt het water vanuit het Noorden de vlakte en vormt dan een waar paradijs voor alle dieren.

Onze bestemmingen in Zuidelijk Afrika

Botswana

Botswana

22/09/2016 – 05/10/2016

Een van onze dromen kwam uit toen we in 2016 naar Botswana zijn geweest. Het safari land bij uitstek wat ons betreft! Veel moeilijker zelfstandig te bereizen dan Zuid Afrika of Namibie, maar als je dan eenmaal tussen al die olifanten staat, is dat ook een ervaring om nooit meer te vergeten.
Voordat we Botswana inrijden bezoeken we eerst de Victoria Falls in Zimbabwe en we schudden het zand van onze safari af in Kaapstad. Dit vonden wij een zeer geslaagde combinatie!

Namibie

Namibie

30/12/2010 – 19/01/2011

Wow! Wat een onbeschrijflijk mooi land is dit! Men zegt wel eens dat niet de bestemming maar de reis het belangrijkste is. Nou, dat gaat in Namibiƫ zeker op. Het is echt haast ondoenlijk om al het fraais hier te beschrijven. Het droge, veelal woestijn-achtige landschap is werkelijk zeer bijzonder.
We hebben begrepen dat veel reizigers het zuiden overslaan, maar wij vonden een bezoek aan de Fish River Canyon zeer de moeite waard. Ook de (soms verlaten) plaatsen aan de westkust met nog veel zichtbare Duitse invloeden en namen zijn heel bijzonder. Het mooist is waarschijnlijk Sossusvlei met haar geweldige zandduinen, maar dan doen we andere gebieden van Namibiƫ vreselijk tekort !

Zuid Afrika

15/11/2008 – 05/12/2008

Onze tweede reis naar Zuid Afrika !
Dit keer beginnen we in Kaapstad. Hier moedigen we eerst de zeilers aan die meedoen aan de Volvo Ocean Race. Uiteraard gaan we even naar Kaap de Goede Hoop en we nemen ook nog een stukje Garden Route mee om Knysna te bezoeken.
Later reizen we oostwaarts. We bezoeken wildpark Pilanusberg, hartbeespoort en zelfs Sun City … Aan het einde van deze vakantie rijden we weer een paar dagen door het Krugerpark om de dieren te bewonderen, hier krijgen we nooit genoeg van.
Tenslotte snuiven we nog wat geschiedenis op door het Voortrekkersmonument in Pretoria te bezichtigen. We sluiten af in Johannesburg waar we het Apartheidsmuseum bezoeken, erg indrukwekkend !

Zuid Afrika

05/09/2007 – 26/09/2007

Onze eerst reis naar Zuid Afrika en wat een avontuur zal het worden!
We reizen eerst vanuit Johannesburg naar het westen. Bezoeken de prachtige omgeving van de Blyde River Canyon en kijken onze ogen uit in het Kruger Park. We vervolgen onze trip via Swaziland om in Durban op het vliegtuig te stappen naar Port Elizabeth. Van hieruit rijden we verder richting Kaapstad via de mooie Garden Route. Vanuit Kaapstad bezoeken we uiteraard Kaap de Goede Hoop en de wijngebieden.
Nu zijn we verliefd op dit land en op de prachtige natuur !