3-1

’s morgens om 7.30 uur landen we in Adelaide. De koffers zijn keurig netjes mee gekomen vanuit Kuala Lumpur en de douane neemt weinig tijd in beslag. Met een taxi gaan we naar Apollo om onze huurauto op te halen. De dame was erg vriendelijk en behulpzaam ook dit verloopt allemaal soepel en rond 10.00 uur bereiken we ons hotel. We checken in bij het Majestic Roof Garden Hotel en hebben geluk, de kamer is ook al beschikbaar. Bekaf rollen we ons bed in en slapen tot 14.00 uur.

Het hotel is erg mooi en midden in het centrum, ’s middags wandelen we rond in Adelaide tevergeefs zoekende naar een zonnebril voor mij (die ik vergeten was mee te nemen). Ik vind wel een erg leuk jurkje… Op weg naar ons hotel drinken we iets in een gezellige pub en bestuderen we de Australische dollar.

Eigenlijk doen we Adelaide te kort door morgen alweer door te reizen. Adelaide is de hoofdstad van Zuid Australië en ligt aan de Golf St. Vincent aan de zuidkust. Adelaide staat bekend vanwege de vele kerken die de stad telt. Een andere benaming is “the 20 minute city”, vanwege de goede bereikbaarheid. Kolonel William Light ontwierp de door parken omgeven stad als een raster met brede boulevards. Rondom Adelaide liggen ook belangrijke wijngebieden, onder andere Barossa Valley, die we graag hadden willen bezoeken. Maar helaas we hebben er geen tijd voor, wellicht een volgende keer…..

’s Avonds dineren we heerlijk in een Indiaans restaurant en na een koffietje houden we het voor vandaag voor gezien. Eenmaal in bed sliep JW binnen drie minuten!