9-2-2008

Rond 9.45 uur worden we opgehaald en naar het vliegveld van Alice Springs gebracht. Alles verloopt soepel en om 11.30 uur vliegen we naar Brisbane. We hebben gigantisch genoten van ons avontuur naar The Red Centre en zijn weer een ervaring rijker!!

Om 14.40 uur landen we op de luchthaven van Brisbane, onze auto staat keurig netjes op ons te wachten. De rit naar het Shifley at the Lennons Hotel, in het centrum van Brisbane, verloopt prima. Na het inchecken vragen we een map van Brisbane en verzamelen een paar foldertjes bij de Information Service. We parkeren de koffers in onze kamer en gaan op pad. Het hotel ligt midden in het centrum van Brisbane, een super locatie !! Het is gezellig druk op straat en mooi weer.

We wandelen de ‘Victoria Bridge‘ over naar South Bank en treffen een trendy gezellig gebied aan. Allerlei terrasjes bieden uitzicht over de mooie Brisbane river en op een steen zien we een ratje op zijn gemak wandelen. Ineens stuiten we op een heus strand ‘Streets Beach’ midden in Brisbane, echt bijzonder zoiets hebben we nog nooit gezien. Al fotograferend wandelen we langs de Brisbane river en komen een gezellig Libanees restaurant tegen. Met uitzicht op de rivier genieten we op het terras van een overheerlijke maaltijd. We maken prachtige foto’s en kijken onze ogen uit. Als we terugwandelen gaat de zon langzaam onder en schrikken we van vleermuizen die ineens rakelings langs ons vliegen. Wat een verbazingwekkende omgeving!

Het is een heerlijke zomeravond en we slenteren terug naar ons hotel. In de winkelstraat is het nog steeds erg gezellig, bij een Juice bar kopen we verse jus d’orange. Op een bankje drinken we die rustig op en kijken genietend om ons heen.