12-2-2008

De receptie van het hotel heeft voor ons een taxi besteld om 8.15 uur. Keurig op tijd staan we te wachten en het hoost! Daarnaast is het ook nog eens spits in Brisbane, de taxi laat dus op zich wachten. Om 8.45 uur rijdt een taxi voor, JW vraagt de chauffeur of hij ons komt halen. De man had geen naam en het boeit hem helemaal niet wie er in stapt. Wij stappen maar gewoon in en hebben in ieder geval vervoer naar de luchthaven… Een ook wachtende man vraagt JW of hij mee mag rijden naar het vliegveld, wij vinden dat prima. De chauffeur vindt het ook goed, maar is heel helder: beiden betalen de volle mep…..

Na de drukke ochtendspits arriveren we behoorlijk laat op het vliegveld. Het inchecken kost ons ook nog eens 45 minuten, dat resulteert in vijf minuten tijd om bij de gate te komen en een espresso te kopen. Terwijl we ons naar de gate haasten, wordt omgeroepen dat de vlucht vertraging heeft door de lange rij bij de incheck balie. Op zich vinden we dat niet erg, omdat we ons op Kuala Lumpur Airport zeven uur moeten vermaken voordat we doorvliegen naar Nederland. Gedurende de vlucht naar Kuala Lumpur hebben we zitplaatsen bij de exit, dat is heerlijk ruim en we genieten daarvan. Om 18.30 uur landt het vliegtuig in Kuala Lumpur.

Op Kuala Lumpur Airport checken wat een upgrade naar Business class kost, dat is 1300 euro p.p. Dat vinden we wel heel erg veel en kiezen daar niet voor. Om 21.30 uur verschijnt er informatie dat onze vlucht twee uur vertraging heeft, dat is echt balen. We informeren bij de balie van Malaysia Airlines wat er aan de hand is en ondertussen horen we dat andere passagiers overgeboekt zijn naar een KLM vlucht… Daar hadden wij ook wel gebruik van willen maken, maar helaas is dat niet meer mogelijk. Een vertraagd vliegtuig uit Sydney met 45 passagiers voor onze vlucht aan boord, is de reden waardoor ons vliegtuig niet op tijd vertrekt.

We leggen ons er maar bij neer en gaan voor een relaxte voetmassage. Alhoewel, we worden verrast met een behoorlijk stevige massage, die alles behalve relaxed was. Maar, onze voetjes en beentjes deed het wel goed. We kopen een broodje en koffie dolen wat rond op het vliegveld. Ineens valt ons oog op een folder van Fiji. Hmmm, we hebben nog een paar dagen voordat we weer moeten werken…. We kunnen ook nog twee dagen in Kuala Lumpur blijven…, alles wikkend en wegend besluiten we het maar niet te doen. Maar één ding is zeker: wachten duurt lang !!

Bekaf stappen we 13-2-2008 het vliegtuig in en vertrekken om 2.30 uur voor een 12,5 uur durende vlucht naar Amsterdam. Helaas hebben we geen stoel vrij naast ons, zodat we misschien nog een beetje kunnen proberen te slapen. Achter ons zit een man alleen met drie stoelen, dat steekt dan wel een beetje. JW vraagt de man naast ons of hij in de rij achter ons wil gaan zitten, maar daar heeft de man geen zin in. Uiteindelijk gaat JW daar zitten, waardoor we iets meer bewegingsruimte hebben en af en toe een beetje kunnen slapen.

We hebben er spijt van dat we de vlucht vanuit Australië naar Kuala Lumpur, en de vlucht daarna naar Amsterdam aansluitend aan elkaar hebben geboekt. Dat doen we nooit meer!! Op de heen weg hadden we de dag kamer in Kuala Lumpur en konden toen lekker bijkomen voordat we doorvlogen naar Australië. Dat was super. De volgende keer kiezen we zeker voor een stop over van 1 á 2 dagen. Om 8.15 uur Nederlandse tijd landen we op Schiphol. We zijn helemaal op, na 33 uur reizen !!

Enorm moe, sluiten we dit geweldige avontuur met een heel goed gevoel af !!

Ongetwijfeld zullen we terugkeren naar Australië om de West- en de Noordkust te ontdekken, waarbij we het gaaf zouden vinden midden door Australië te rijden van Adelaide naar Darwin……..