11-2-2008

Het is onze laatste dag in Australië !! Het lijkt wederom een mooie dag te worden, maar als we op weg gaan naar Daisy Hill begint het te regenen.

Bij Daisy Hill aangekomen is het inmiddels weer droog. Volgens de Lonely Planet kunnen we hier Koala’s ‘spotten’. Het is vandaag de laatste kans en die laten we niet onbenut aan ons voorbij gaan. We realiseren ons te laat dat we water vergeten zijn en kunnen het in het Nationaal Park niet kopen. Dat is redelijk suf van ons…

Bij de start van onze ‘walk’ staat een kangoeroe te eten, die zich niet stoort aan ons en gewoon door eet. Er staan voldoende eucalyptus bomen waar Koala’s in kunnen zitten, wie weet hebben we geluk…. Continu omhoog kijkend en alle bomen afspeurend leggen we de route af, maar spotten helaas niet één Koala. In het Daisy Hill Koala’s centre bevinden zich wel Koala’s, maar ze in het wild aantreffen geeft echt een ander gevoel en is wel heel bijzonder. Teleurgesteld gaan we terug naar de auto. Bij de auto zien we weer een kangoeroe op een grasveld en JW loopt er met zijn camera naar toe. JW merkt op dat ze wel een dikke buik heeft en ineens komt er een kopje uit de buidel tevoorschijn !! Wat een cool en gaaf gezicht zeg en pal voor ons neus !! Moeder en kind onderwerpen zich geduldig aan een ‘fotoshoot’, dat onze dag weer helemaal goed maakt….

Aangezien we de auto morgen niet in kunnen leveren op het vliegveld, doen we dat vandaag. Daarna nemen we de trein naar het centrum van Brisbane. We wandelen voor de laatste keer Brisbane door. De Lonely  Planet vermeldt nog een Aboriginal Craft Centre, daar aangekomen is de winkel helaas al gesloten.

Op de begane grond van ons hotel bevindt zich een Chinees Restaurant ‘China City Seafood’. We kiezen een aantal gerechten uit waar we nieuwsgierig naar zijn en eten uitgebreid. We genieten volop van ons laatste diner in Australië.

Terug in het hotel pakken we de koffers in en sturen we de laatste e-mailtjes vanuit Australië naar het thuisfront.