30-1-2008

JW oppert vandaag het idee om langs de kust naar Newcastle te rijden. Newcastle ligt 167 km ten noorden van Sydney aan de monding van de rivier de Hunter. We rijden richting The Entrance, dat is een gezellige badplaats aan de kust. Het is weer behoorlijk warm. Helaas biedt de weg langs de kust vrijwel geen uitzicht op zee, dat vinden we erg jammer. Rond 13.00 uur arriveren we in Newcastle, het is er druk. We verzamelen wat informatie bij het Information Centre en lunchen bij the Wharf. We twijfelen, wat te doen. We willen niet naar het strand en hebben ook geen zin in de drukte van Newcastle. Uiteindelijk besluiten we door te rijden naar Hunter Valley met de bedoeling Wineries te bezoeken.

Rond 16.00 uur doen we navraag bij de Hunter Country Lodge of er een kamer vrij is, waarop bevestigend geantwoord wordt. De Eco Lodge lijkt op een rij stallen, maar de kamers zien er echt keurig netjes en verzorgd uit. Bij de receptie vragen we advies rondom Wineries in de buurt, we krijgen een kaartje en advies mee en gaan op pad. Een aantal zijn tot 18.00 uur open, we hebben geluk daarmee en nog voldoende tijd.

We brengen eerst een bezoek aan Winery Mistlétoe en proeven een paar wijntjes. Het valt ons op dat hoeveelheid wijn die ingeschonken wordt om te proeven, in Australië aanzienlijk minder is dan in Zuid Afrika…. Maar dat maakt niet uit, je spuugt het toch weer uit!! Het gaat tenslotte om het proeven. We kopen twee flessen wijn en olijven en gaan op zoek naar Winery Tintilla Estate. Bij Tintilla Estate proeven we ook verschillende wijntjes en kopen nog een fles. Onze ‘buit’: een fles Semillon, een fles Chardonay, een fles Shiraz en een potje heerlijke olijven.

Terug bij de Lodge reserveren we diner bij Shakey Tables (restaurant hoort bij de Lodge) en bekijken op ons gemak de omgeving van de Eco Lodge. Er zijn veel spinnetjes, enorme spinnenwebben en kleine ongedierte, omdat er niet gespoten wordt. Het is een prachtige rustgevende omgeving.

Bij de Lodge wordt ook wijn gemaakt die onder andere klaar ligt in de koelkast van onze kamer. Bij het heerlijke diner drinken we lekkere wijn van het landgoed van The Hunter Country Lodge en praten een tijdje met de eigenaar die enthousiast verteld over de Lodge, de wijn en de omgeving.