24-1-2008

Vandaag gaan we weer de bergen in en gaan op weg via de High Way richting Katoomba, waar het gebergte de Blue Mountains zich bevinden. De dichte (92 verschillende soorten) Eucalyptus bomen geven de lucht een blauwe gloed vandaar dat de bergen de Blue Mountains genoemd worden.

De route is eenvoudig en met 110 km/p.u. op de crouse controle schiet het lekker op. Opeens treffen we een stuk weg waar Toll betaald moet worden dat je via je mobiele telefoon kan aanschaffen en activeren. Het is even uitzoeken hoe het werkt, maar uiteindelijk hebben we één dag Toll betaald. Rond 14.00 uur bereiken we Katoomba, boeken bij Alphine Motor Inn een motelkamer en direct de omgeving verkennen. Vanuit het motel krijgen we een route kaartje mee en uitleg hoe waar te komen.

Bij Echo Point bevindt zich de belangrijkste rotsformatie. Volgens de Aboriginals zijn hier drie zussen, Meehni, Wimlah en Gunnedoo, versteend. De drie rotspunten worden daarom: The Three Sisters genoemd. Het uitzicht is werkelijk adembenemend.Onze petjes komen regelmatig goed van pas, de zon is af en toe echt ‘killing’ op je hoofd.

Iets verder op ligt Scenic World. Met een Valley Return kunnen we naar beneden met de Katoomba Railway. De Railway werd vroeger gebruikt om mijnwerkers vanuit de vallei te vervoeren en is het steilste toeristenspoor ter wereld. De helling is 52 graden. We volgen een wandelroute en gaan met de Katoomba Skyway weer omhoog, de Skyway is een kabelbaan die 200 meter boven de vallei hangt. Onze voorraad water en broodjes komt goed van pas, want onderweg is niet veel te koop.

Als laatste rijden we langs een aantal Look Outs en maken geweldig mooie foto’s, wat een prachtige omgeving. De Honey Moon Look Out doet zijn naam eer aan !! Rond 18.00 uur hebben we trek in een drankje en zoeken het centrum van Katoomba op met de hoop een gezellig terras te vinden. Die hoop is tevergeefs, alles is dicht en het centrum is uitgestorven. We kunnen wel terecht bij een Grieks restaurant voor het diner en genieten van onze maaltijd. Terug in ons motel maken we verbinding met Internet en saven we de vol geschoten memoriekaarten van de fototoestellen.

Opnieuw hebben we weer een verrassende dag achter de rug. Australië is echt een mooi land met vele afwisselde landschappen.