7-1

Iets later dan de afgelopen dagen staan we op en gaan we op weg naar de vulkaan Mount Gambier. In Mount Gambier ligt Blue Lake dit is één van Australische wereldwonderen en is 75 meter diep gevuld met vulkaan water.  Het water kleurt tussen november en april mysterieus blauw, de rest van het jaar is het water grijs. Het meer maakt deel uit van de drie crater lakes van Mount Gambier, Valley Lake is de grootste. De route er naar toe is prachtig en biedt verschillende uitzichtpunten. De omgeving is echt geweldig mooi. Bij Valley Lake picknicken we en rusten uit in de schaduw.

Vanuit MT Gambier rijden we via Casterlon, Hamilton en Dunkeld naar Halls Gap. Onderweg genieten van het weidse uitzicht en de verschillende landschappen die aan ons voorbij trekken. Onderweg drinken we een kopje koffie en boeken heel eenvoudig telefonisch onze overnachting bij Daltons Resort. Het dorp Halls Gap ligt in het hart van de Grampians en is een goede uitvalsbasis om het Grampians Nationaal Park te bezoeken.

Aangekomen bij Daltons Resort zijn we helemaal in ons sas met ons huisje. We halen boodschappen in het dorpje, want we kunnen zelf koken. Terug bij ons huisje trekt JW er met zijn camera op uit, maar komt vrij snel terug om mij mee te nemen naar een grasveld waar kangoeroes op hun gemak rond lopen !!! Tot nu toe hadden we alleen nog maar dode kangoeroes langs de weg gezien.

’s Avonds maakt JW overheerlijke pasta. Vanaf ons terras bewonderen we een gigantische sterrenhemel en terwijl we daar zitten komt een kangoeroe gezellig even op visite….

Wat een geweldige omgeving!