8 September 2015

We hebben gelezen dat er Flamingo’s zijn bij de zoutpannen van Parco Naturale Regionale Molentargius – Saline. Dat ligt vlak achter ons hotel. Na het ontbijt gaan we op pad en doen een poging de Flamingo’s te spotten. Het is bewolkt af en toe laat het zonnetje zich zien. We zien een enkele flamingo in de verte en rijden het zandpad op, dat eigenlijk verboden is. Er is niemand te bekennen, dus nemen we het risico op onze vingers getikt te worden. Het pad leidt ons niet in de gewenste richting, waarna we weer terugrijden in een poging via een andere kant de omgeving te bereiken. Ook dat lukt niet aangezien Cagliari zo belachelijk veel eenrichtingwegen heeft, waardoor we midden in het gedrang van het stadsverkeer belanden. We laten de flamingo’s voor wat ze zijn en zetten koers richting het zuidoosten, om daar de kustlijn te verkennen. Ook deze poging is gedoemd te mislukken, de weg is afgesloten en de route via de bergketen zien we niet zitten mede omdat we vandaag vrij laat op pad gegaan zijn. We rijden terug naar Poette beach en doen een strandtent aan voor een espresso.

We besluiten naar Serdiana te gaan en Cantina Argiolas te bezoeken, een van de meest geprezen wijnproducenten van Sardinië. Er zijn rondleidingen om 10.30 en 15.00 uur. Wij hopen als we er eerder zijn toch nog iets mee te krijgen van de wijngaard en wellicht wat wijn te kunnen proeven. Daar aangekomen om 14.00 uur is alles gesloten, een vriendelijke dame biedt ons wel wat water of een toiletbezoek aan maar meer kan zij momenteel niet voor ons doen. Hmm, het is blijkbaar zo’n dag dat alles een beetje tegen zit….

We rijden terug naar Poette beach, lunchen bij een strandtent aan de haven en gaan vervolgens maar even terug naar het hotel.

Rond 17.30 uur gaan we naar het centrum van Cagliari. We wandelen rond bij Bastione S. Remy waar zich ook de winkelstraat bevindt. Het is gelukkig nog droog. Op een grappig terrasje nemen we een drankje en aanschouwen we de drukke Italianen. Het zijn grotendeels locale mensen, we vragen ons af of ze iedere dag buiten een drankje doen voordat ze ‘s avonds pas na 20.00 uur gaan eten. Heel veel restaurants gaan pas om 20.00 uur open voor het diner. We kiezen ervoor om bij het chique Restaurant St. Remy te dineren. Het smaakt ons erg goed, maar dat mag ook wel voor het bedrag dat we af moeten rekenen……

 

8 september 2015