24 juni 2014

Vandaag rijden we via het binnenland naar de Noord kust van Sicilië. De route is erg fraai en bergachtig, hier en daar treffen we een dorpje in de valei zoals Randazzo of pal boven op een berg. We bewonderen het groene landschap van Parco Regionale dei Nebrodi en na 2 uurtjes rijden komen we aan bij de het strandplaatsje Capo D’Orlando. Het is heet, zo’n 36 graden. We nemen een koffietje en rijden vervolgens door naar Cefalú, in plaats van midden op de dag in de hitte het plaatsje te bekijken. Ook de geplande toeristische route van 100 km in de omgeving van Monti Madonie, onder Cefalú, laten we even voor wat het is.

We vinden vrij eenvoudig ons onderkomen voor vandaag en checken in bij Hotel Calanica. We hebben een hyper moderne ronde bungalow met uitzicht op zee. We schuiven aan voor de lunch en besluiten daarna eerst wat te relaxen. Later vanmiddag gaan we Celafu bekijken, als het minder heet is…

Cefalú is volgens de LonLey Planet ‘Postcard-pretty’, de promenade en de winkelstraat zijn populair voor een avondwandeling. De ‘top sight’ is de Duomo di Cefalú, gelegen in het oude centrum. Rond 17.30 uur rijden we met de auto naar het centrum en vinden met veel geluk een parkeerterrein pal langs de promenade.

Het is nog steeds heel warm, we wandelen eerst via de promenade naar de Duomo want die sluit om 19.00 uur. Er is net een stelletje getrouwd, zodra zij buiten zijn kunnen wij de Duomo van binnen bekijken. De pilaren in de Duomo komen waarschijnlijk van een oude tempel die boven op La Rocca zou hebben gestaan. Het altaar is erg fraai de rest van de Duomo is vrij somber ingericht. Het naastgelegen klooster is al gesloten.

We wandelen op ons gemak door het heel gezellige oude centrum, waar de film Cinema Paradise ooit opgenomen is.De kustlijn is werkelijk prachtige met de enorme rots La Rocca, de gezellig gekleurde huisjes vlak aan zee en in de bergen. We besluiten een echt Siciliaans ijsje te kopen, ‘Brioche met ijs’ (zoete broodje met ijs er tussen….), en die was nog lekker ook !!  Aan de haven bij Bastione Capo Marchiafava rusten we even uit op een bankje en aanschouwen we de kustlijn. Het is er een drukte van belang. Italië voetbalt momenteel de Italianen zijn erg rustig.

We schuiven aan voor het diner bij een restaurantje met zicht op de haven, daarna wandelen we de winkelstraatjes nog door. Het is hier 1 1/2 uur eerder donker dan momenteel in Nederland en een aantal winkeltjes zijn al dicht. Maar toch is het er nog steeds erg gezellig. We hebben ons erg vermaakt en genoten van het mooie oude centrum van Cefalú.