9 september 2013

Vandaag gaan we naar Dubrovnik. Na het ontbijt checken we uit bij het Radisson Hotel in Split en bereiden we ons voor op een tocht van ruim 200 kilometer naar Dubrovnik.

Het eerste stuk verloopt erg vlot via de tolweg, maar helaas is deze nog niet afgebouwd. Via allerlei kronkel weggetjes door de bergen, de grensovergang naar Bosnië en weer terug Kroatië in, komen we na ongeveer 4 uur rijden in het drukke Dubrovnik aan.

We checken in bij Hilton Imperial midden in het centrum. We hebben een prachtige kamer op de bovenste verdieping met een groot terras, we kijken uit op het oude centrum en de zee. Dit is echt geweldig !!

We drinken een espresso in het hotel en gaan vervolgens op pad. We kopen een toegangskaartje voor de stadsmuur om een eerste indruk van het oude centrum op te doen, het is er werkelijk enorm druk. We bewonderen Dubrovnik vanaf de stadsmuur en zijn het eens met alle verhalen dat het oude centrum echt prachtig is.

We laten het hierbij voor vandaag. Als we terug lopen naar het hotel begint het een beetje te regenen. Het is de hele dag bewolkt geweest maar over het algemeen viel het weer wel mee, uiteraard hadden we liever mooi zonnig weer gehad.

Onder het genot van een hapje en een drankje, werken we de website bij in de executive lounge……..