12 september 2013

Het is de laatste dag van onze vakantie, die we door brengen in Zagreb. Na het ontbijt nemen we een taxi naar het centrum. In de Lonely Planet hebben we een wandelroute gevonden en die ons langs de high lights van Zagreb leidt.

Het is bewolkt maar gelukkig wel droog, daar zijn we erg blij mee…. De route brengt ons onder andere langs de Dolac Market, de neo-Gotic Cathedral, Kaptol Square, de St Mark’s Church, Sabor en de winkelstraat Ilica, waardoor we op ons gemak rond slenterend een goed beeld krijgen van de stad. Uiteraard drinken wij ook espresso in de ‘koffie’ straat van Zagreb. Het schijnt ‘hot’ te zijn koffie te drinken op zaterdag tussen 11 a.m. en 2 p.m. Men beweerd dat Starbucks hier geen schijnt van kans maakt.

Na een lekker vers broodje bij een bakkertje te hebben gescoord, wandelen we terug naar het hotel en evalueren we onze reis.

Alle kust plaatsen die we hebben bezocht, vinden we echt prachtig. De routes die we hebben gereden, hebben ons een mooi afwisselend landschap laten zien. Zagreb was leuk om mee te krijgen, maar absoluut niet de moeite waard om daar veel kilometers voor de rijden. Het was wellicht beter geweest om vanuit Dubrovnik naar huis te vliegen. De hotels zijn belachelijk duur in heel Kroatië, waarschijnlijk doordat er niet veel aanbod is. Daarentegen worden er wel heel veel appartementen aangeboden.

Alles samenvattend hebben we enorm genoten van dit prachtige land, maar bovenal in combinatie met het mooie weer !!!