30 Juni 2018

Vanmiddag zijn we met KLM in 1.45 uur naar Alesund gevlogen. Het uitzicht tijdens de vlucht was geweldig, het vliegtuig vloog niet heel erg hoog en het was onbewolkt. Aangekomen in Alesund halen we de auto op bij Avis en rijden naar Hotel Brosundet, het is zonnig en zo’n 17 graden. Wat hebben we een geluk met dit weer !!

Na het inchecken besluiten we naar het uitkijkpunt Fjellstua te wandelen, het is een aardige klim van 418 stappen/treden maar het magnifieke uitzicht maakt het zeer zeker de moeite meer dan waard. Wat een geweldig mooie omgeving, we genieten echt enorm. We vinden het, ondanks de aanleg van twee grote cruise schepen, rustig in Alesund. De fotos spreken voor zich…..

Voor het diner kiezen we een restaurant uit tegenover het hotel, ‘Real American Steakhouse’. We krijgen een heerlijk gegrild mals biefstukje voorgeschoteld. Na het diner wandelen we het piertje op vlak achter ons hotel voor de sunset. Maar de zonsondergang in Alesund vindt pas plaats rond 23.30 uur, het wordt hier ook nauwelijks donker in de zomer:

We hebben uitzonderlijk mooi weer, nu al in Alesund maar als het goed is ook de rest van de week richting Bergen en Oslo, wat hebben wij geluk !!!