2 juli 2018

Na het ontbijt gaan we op weg voor onze eerste reisdag met een reistijd van ruim 5 uur, van Alesund naar Vassengen. We proberen zoveel mogelijk te zien vandaag van de geweldige fjorden.

Onderweg komen we er achter dat de geplande Ferry bij Magerholm pas om half een vertrekt, dat betekent lang wachten en daar hebben we geen zin in! Lange leve internet, snel wijzigen we ons reisplan en kiezen we voor de Ferry bij Solvagen. Die vertrekt om 10.55 uur, en is keurig op tijd…. het tochtje duurt maar 15 minuten.

We hebben alweer genoten van de geweldige natuur en hopen nog meer moois te zien. En, we worden op ons wenken bediend. De route die we gereden hebben is bijgevoegd.

Bij Hellesylt bevindt zich een uitkijkpunt van het meest fotogenieke fjord ‘het Geirangerfjord’. Daar zien we het Cruise schip De Regent aankomen, grappig die hebben we eergisteren in Alesund gezien.

Onderweg stoppen we regelmatig voor foto’s, koffietjes en een picknick, we genieten met volle teugen. De temperatuur bereikt langzaam de 20 graden, het gaat de goede kant op. Het is over het algemeen zonnig en aan het einde van de dag hebben we een klein beetje bewolking. Dit weer is echt uitzonderlijk voor Noorwegen en dat wij nu net hier onze vakantie doorbrengen, is echt een verwennerij.

We overnachten in een bungalow bij Jølstraholmen Camping og Hytter in Vassengen. Het was vrij moeilijk hier een goede tussenovernachting te vinden op weg naar Bergen. De bungalow is niet heel erg bijzonder, maar prima voor een tussenovernachting. We hebben een keuken, zitkamer, badkamer en een wat krappe slaapkamer. Buiten een plekje om in de zon te zitten en de auto voor de deur. Voor een camping overnachting niet veel te klagen dus. In Alesund hadden we al boodschappen gehaald om zelf te koken vanavond. Ook daar zijn we happy mee.

Kortom we hebben weer een magnifieke dag gehad.