7 Juli 2018

Vandaag rijden we eerst naar Fredrikstad, het is ongeveer 1.15 uur rijden. We volgen de tolweg en merken dat we ons vervelen, de weg is erg saai. Alleen bij het laatste stukje als we de snelweg verlaten kunnen we ons weer vermaken door het mooie landschap te bewonderen maar wel dit keer zonder bergen. We kunnen gelukkig een paar files ontwijken, het is geweldig mooi weer en zaterdag met veel verkeer naar de grens van Zweden.

Fredrikstad is tot onze verbazing een grote stad, met het oude centrum Gamlebeyen als vesting. We parkeren de auto en wandelen het gezellige oude centrum rond. Er staan kraampjes, het is rommelmarkt :). Voor de lunch vinden we weer een geweldig picknick plekje langs het water, waar regelmatige bootjes doorheen varen en pontjes. Dit was een goede keuze om nog eventje mee te pikken en de dag in Oslo ‘op te breken’.

We rijden terug wederom in 1.15 uur en met het geluk niet in een file te staan. We parkeren de auto bij het prachtige Frognerparken, waar 212 granieten en bronzen beelden staan van de Gustav Vigeland. We wandelen op ons gemak het park door genieten van de geweldige mooie beelden. Het is duidelijk een toeristisch toppertje, maar het is er gelukkig niet te druk.

Tegen 18.00 uur parkeren we de auto om de hoek bij het hotel en gaan we naar de kamer om uit te rusten en ons op te frissen.

De wandeling die we gisteren gedaan hebben door het ‘nieuwe’ deel van Oslo doen we nog een keer, dit keer met camera. We zoeken een goed restaurant die nog plek heeft, het duurt eventje maar uiteindelijk kiezen we voor Indian Cuisine The Pink Elephant. De gerechten zijn heel smakelijk, we hebben een goede keuze gemaakt.

Met deze laatste avondwandeling in Oslo sluiten we onze reis door Noorwegen af.

Noorwegen heeft werkelijk onze verwachtingen overtroffen, het is werkelijk een prachtig land. Maar heeft daarbij voor ons ook wel heel veel hulp gehad van het weer. De hele week is zonnig geweest met echt maar af en toe wat bewolking, en met temperaturen van 17 graden in Alesund tot aan 27 graden in Oslo heeft het weer de vakantie ontzettend aangenaam gemaakt.