1 Juli 2018

Het is in Noorwegen echt al heel vroeg licht, sterker nog het wordt er nauwelijks donker…. Gisteren ging de zon rond 23.30 onder en de zon schijnt om 3.30 uur al weer op te komen. Na een goed ontbijt in ons hotel nemen we de auto en rijden we richting Godoya om de omgeving en de vuurtoren te bewonderen. Het was heel erg zonnig maar ineens steekt er wat mist op en dat zorgt voor prachtige fotos van de brug naar Giske. Er liep ook een voor de mist verdwaald hertje op de brug, die gelukkig heelhuids weer terug de brug afkon door naderende auto’s.

Over de brug stoppen we even voor een koffie en om te genieten van de enorme rust en het geweldige uitzicht. Wat is het hier mooi zeg wat een natuur. De vuurtoren is nog niet open en na een paar prachtige fotos van de buitenkant besluiten op zoek te gaan naar een bakkertje. Maar dat is tevergeefs, op zondag is alles dicht. We besluiten terug te rijden naar Alesund. De tunnel (onder zee niveau) is in reparatie, de enige manier om er doorheen te komen is er op gezette tijden met een begeleidde colonne door heen te rijden. Daar kwamen we aan om 12.10 uur, maar het vertrek was pas gepland om 13.00 uur. Dat gaf ons nog wat tijd om een tweede vuurtorentje te bekijken ‘Hegsteinen’ en ja hoor ook deze plek is weer enorm fotogeniek.

Terug in Alesund kopen we in een supermarkt broodjes en beleg voor onze picknick. We rijden daarna richting het aquarium en het naastgelegen Tueneset park. Daar strijken we neer op een bankje in de zon. We eten onze broodjes op terwijl we over de Atlantische zee staren. Daarna wandelen we nog eventjes door het park wat aan het einde van ieder pad uiteraard bij zee uitkomt. Vervolgens gaan we terug naar het centrum. We willen de Jugendstil Apotheek bekijken en die sluit om 16.00 uur.

We parkeren de auto, leggen wat spullen op de hotel kamer en wandelen in een paar minuten naar de Jugendstil Apotheek. We bewonderen de inrichting en kijken naar de videos die uitleg geven over de wederopbouw van Alesund nadat de hele stad platgebrand was in 1904. Daarna bewonderen we al wandelend door het centrum van Alesund de fraaie Jugendstil gebouwen. Vandaag staan Sushi en Sashimi op ons menu, waar we enorm van smullen bij restaurant Zuuma ….