4 Juli 2018

Vannacht slapen we nog een nachtje in Bergen, vandaar dat we in de buurt een route uitgestippeld hebben. Een mooie route die we morgen naar Geilo niet rijden, en waar we nog niet geweest zijn. Onze keuze valt op de omgeving van het hele grote Hardangerfjord, het heeft maarliefst een lengte van wel 179 km. 

We gaan rond half 11 op pad en rijden al vrij snel door de prachtige natuur. De fjorden lijken tussen Bergen en Oslo meer bewoond. Langs het water treffen we allemaal leuke dorpjes aan. Er staan ook bordjes dat er een toeristisch route gevolgd kan worden. Het eerste grote fjord is Sanmangerfjorden. We stoppen regelmatig voor een foto en een koffietje en vinden een geweldige lunchplek bij Mundheim. Het eerste plaatsje wat we zien langs de Hardangerfjorden.

Deze omgeving zien we ook veel appelboompjes en fruitkassen.We sukkelen weer een stukje door en komen een geweldig mineilandje tegen dat heel erg fotogeniek is. Aan de weg staat een kraampje met verse frambozen, die er wel heel erg mooi uitzien. Die laten we uiteraard niet staan…. Ongeveer 12km voor Norheimsund zien we opnieuw een geweldige picknick plek, we hebben nog een broodje en de frambozen die ongelooflijk zoet en lekker zijn. Ik kan mij niet herinneren zulke lekker frambozen gegeten te hebben.

Bij Norheimsund, het laatste plaatje voordat wij de Hardangerfjorden gaan verlaten, wandelen we gezellig een stukje rond. Het weer is echt uitzonderlijk, het is hier 25 graden.

Op weg terug richting Bergen zien we bij Steinsdalsfossen een erg fraaie waterval en vinden we het tijd voor een ijsje. Onderweg zien we nog een waterval waar we niet voor kunnen stoppen en bij Eikedalen passeren we nog een waterval waar wel een stopplek is ingericht. 

Als laatste stappen we nog even uit voor een laatste blik op de Sanmjngerfjorden bij Trengereid. Daar zien we bij de parkeerplaats een Bakeri. Bizarre plek, tot nu toe hebben we er geen een kunnen vinden en steeds ons brood moeten kopen in een van de supermarkten. De Helle Bakeri heeft het erg druk, en we besluiten wat zoets en een lekker broodje mee te nemen.

Zoo nog even het laatste stukje terug naar Bergen. Goh, we vonden dit weer een geweldige mooie dag.

Nog een avondwandeling door het gezellige centrum van Bergen om de dag compleet te maken: