25 mei

Na het ontbijt gaan we op weg richting Braga. Daar aangekomen worden we verrast door de gezelligheid en volle terrasjes met plaatselijke bevolking. Het is toevallig ook even zonnig dus genieten we op een terrasje van een kopje koffie, daarna slenteren we wat over de pleintjes van Braga.

Via Qui en Amarante, waar helaas verder niets te beleven is, rijden we richting Vila Real waar we Casa de Mateus willen bezichtigen. De omgeving is mooi, maar de regen en vele bochten zorgen ervoor dat het een vermoeiende route is. De hoofdweg naar Mateus is afgesloten door een op handen zijnde race en plotsklaps begint de auto een enorm raar geluid te maken !! We bereiken voorzichtig rijdend Mateus, drinken een koffietje en besluiten hier maar een overnachting te zoeken en Avis te bellen voor de auto.

In de Lonely Planet wordt Quinta S. Martinho vermeldt, bij aankomst lijkt het dicht maar er staat een bordje dat je aan mag bellen. We hebben geluk en mogen hier overnachten. Na het inchecken bellen we Avis en na een uurtje komt er een monteur langs. De monteur start de auto en het rare geluid is niet meer hoorbaar, hij checkt e.e.a.,belt met Avis en zij besluiten dat we gewoon met de auto verder kunnen reizen.

De eigenaar van Quinta S. Martinho tekent op een plattegrondje uit waar we kunnen eten. Tot onze verbazing komen we in een groot overdekt winkelcentrum waar op zondagavond de winkels open zijn tot 23.00 uur!! We gaan eerst maar even gezellig winkelen… JW koopt een zomer jas (wel nodig met al die regen) en er bevindt zich een winkel die Sacoor heet met mooie pakken (zelfs in mijn maat). Ik besluit deze kans te grijpen en een mooi pak te kopen. Staand drinken we een espresso (heel gewoon in Portugal) en vervolgens eten we een pizza bij de Pizzahut.

Wat een vreemde dag met allerlei tegenvallers, maar ook weer allerlei meevallers!