27 mei

Ah, het regent voor de verandering weer eens… JW heeft via zijn tandarts medicatie doorgekregen voor de ontsteking in zijn mond.

Onderweg naar de zon in het Zuiden bezoeken we Évora. Évora wordt gekenmerkt door schoonheid, eenvoud en een sterke historische achtergrond, men stelt dat het zonder twijfel een van de mooiste juweeltjes van Portugal is.  Af en toe komt er een waterig zonnetje tevoorschijn en bij het Turismo office halen we een plattegrond. Évora heeft een bizare bezienswaardigheid: Capela dos Ossos, de karmelieter monniken bouwden de kapel van schedels en beenderen van ongeveer 5000 broeders om bezoekers te herinneren aan hun eigen sterfelijkheid. Boven de ingang hangt de inscriptie:” Sta hier stil bij het lot dat u zal treffen”. Het aanblik van de kapel laat gemengde gevoelens bij ons achter. We vervolgen onze weg naar Templo Romano, het is weer gaan regenen. De tempel wordt ook wel aangeduid als Templo de Diana, vernoemd naar Diana, de Romeinse godin van de maan, de jacht en kuisheid.

Rond wandelend komen we langs Taverna Mendes waar het overheerlijk ruikt en heel druk is, na een rondje om een in de steigers staande kerk gaan we terug naar de taverna om te lunchen. De meeste bezoekers zijn locals die ’s middags uitgebreid lunchen. Wij nemen het er ook van en starten met brood, olijven, worst en kaas en genieten daarna van een heerlijke omelet met vis en vlees.

Rond 15.00 uur rijden we richting de Algarven. Beja laten we voor wat het is en bij Entrada stoppen we voor een kopje koffie. Entrada is een grappig dorpje met allemaal dezelfde huizen. In Albufeira belanden we niet bedoeld midden in het centrum en checken in bij Villa Sao Vicente. We genieten een middag van het zonnetje, drinken iets op een terrasje aan zee en wandelend door de winkelstraatjes. We vinden we een apotheek waar we eenvoudig de antibiotica voor JW kunnen kopen. Het lijkt hier wel een beetje op Benidorm .

Na een pit stop in de hotelkamer dineren we prima bij Ristorante Italiano Bailote. Genietend van een avondwandeling slenteren we terug naar het hotel om lekker te gaan slapen.