28 mei

De wijziging in ons reisplan werpt haar vruchten af, de zon schijnt !! Na het ontbijt gaan we op pad richting het havenstadje Lagos, er hangen in de verte wat dreigende wolken maar het weer houdt zich goed. We bezoeken de rotspartij Ponta da Piedade. Het is één van de mooiste natuurlijke fenomenen in de Portugese regio Algarve, gelegen ongeveer twee kilometer ten zuiden van het centrum Lagos. Ponta da Piedade zijn vreemd gevormde rotsen en grotten in steile rotsen, veroorzaakt door erosieve werking van het water.

We wandelen wat rond in het centrum van Lagos en als het uiteindelijk toch begint te regenen gaan we terug naar de auto.

Onze volgende stop is Cabo de Sao Vicente, het meest zuidelijke punt van het Europese vaste land. Hier komt de Middelandse Zee samen met de Atlantisch oceaan. We treffen het opnieuw met het weer, droog met af en toe zon. Deze plek is een echte toeristische trekpleister, er staan zelfs allerlei eet tentjes langs de kust. JW koopt een broodje braadworst: ‘ Die letze for Amerika”, staat op de kar.

Hierna rijden we naar Sagres en bezoeken Forto do Belize. Het oude fort in Sagres staat op een enorm uitgestrekt terrein, maar verder is het vergane glorie in optima forma. Genietend van de zon wandelen we hier een tijdje rond. Na een kopje koffie met een taartje rijden we door richting Lisboa met het doel onderweg te bepalen waar we zullen overnachten.

Aan de kust van Alentejo overnachten we in Vila Nova de Milfontes, gelegen aan de monding van de Mira. Bij Residencial Casa dos Arcos checken we in. In het hoogseizoen schijnt het hier uitgelaten te zijn door de mooie surf, sun en beach gelegenheden, we kunnen het ons niet voorstellen…… Na een wandeling door Vila Nova de Milfontes dineren we echt overheerlijk bij restaurant Portal da Vila.