29 mei

Na een onrustige gehorige nacht en een ontbijt, nemen we de toeristische route richting Lissabon en eindigen we onze rondrit waar we ook zijn begonnen. We stoppen bij Setubal waar een grappig fenomeen zichtbaar is, er wordt midden op straat verse vis bereid… Voor de rest valt het plaatsje een beetje tegen.

Rond 14.00 uur bereiken we Lissabon en checken we in bij het NH Hotel op AV Liberdade midden in het centrum. De overnachting is niet goedkoop, maar inmiddels zijn we wel toe aan een goed bed en een hotel met aangename faciliteiten.

We nemen ruim de tijd om te genieten van de mooie stad, met een plattegrond van Lissabon gaan we op pad.  De bekendste pleinen zijn het Praca Dom Pedro IV en het Praca do Comércio waar plaatselijke schoolkinderen een bos hadden gemaakt van fel beschilderde plastic bomen. We eten onderweg een lekker broodje en genieten van de prettige drukte die in Lissabon heerst. Lissabon is echt verrassend, op iedere hoek is wel iets te zien en erg prettig om rond te wandelen.

’s Avonds eten we overheerlijk bij Luca een Italiaans restaurant.