22 mei

Na een werkdag vliegen we om 21.00 uur naar Portugal. De vlucht verloopt voorspoedig en tegen 0.00 uur Portugese tijd arriveren we met de taxi bij het VIP Madrid hotel in Lissabon. We zijn moe en gaan lekker slapen.

23 mei

Rond 8.30 uur staan we op, want tot 10 uur kunnen we terecht voor het ontbijt. Na het ontbijt nemen we een taxi terug naar het vliegveld om bij Avis de huur auto op te halen. In de Seat Alto rijden we richting Porto. Onderweg bezoeken we het mooie schilderachtige dorpje Obidos en wandelen over de stadsmuur.  Bij Giaja d’Obidos drinken we een drankje dat wordt geserveerd in kleine bakjes gemaakt van chocolade. We kopen bij een kraampje nog wat koek en vervolgen onze tocht.

Foto’s Obidos:

Via Leiria komen we aan bij onze eindbestemming voor vandaag Coimbra. Coimbra, is een studentenstad, ligt ruim 200 km ten noorden van Lissabon en 100 km zuidelijk van Porto, aan de rivier de Mondego. Het grootste deel van het historische centrum bevindt ten oosten van deze rivier, waaronder de meeste gebouwen van de universiteit zijn. We drinken op een terrasje koffie en gaan op zoek naar een hotel. We checken in bij Hotel Astoria dat uitzicht biedt op een klooster aan de overkant van Rio Mondego.

We wandelen de heuvel op richting Universidade de Coimbra en genieten van de mooie oude gebouwen en het prachtige uitzicht over Coimbra. De beroemde bibliotheek mag helaas alleen bezocht worden in kleine groepen en op afspraak.

In de Lonely Planet wordt voor het diner het restaurant ZéNeto aanbevolen, maar die aanbeveling is naar onze mening niet terecht. Het eten is vet en druipt van de olie… Na een heerlijke espresso (voor slechts 0,50 euro) op een gezellig terrasje, besluiten we dat het mooi geweest is voor vandaag en gaan terug naar het hotel.

Foto’s Coimbra: