15 September 2019

Na een goed ontbijt bij Pestana Plaza Mayor Madrid , besluiten we een poging te wagen om de regen te ontlopen waarmee we Madrid eerder verlaten dan gepland. Onze verwachting is dat het in het Noorden droger en zonniger is.

We kiezen voor de bijgevoegde route, omdat die ons langs de wijnregio Ribera del Duero brengt. De omgeving is geweldig mooi en weids, maar de voortdurende regen gooit roet in het eten om daar van te kunnen genieten. Van alle natuurschoon is weinig te bewonderen. Aangekomen bij Aranda del Duero, een stad die het middelpunt is van deze wijnregio, regent het nog steeds. We stoppen hier dus niet en vervolgen onze weg hopend op beter weer. Onderweg stoppen we in een schattig dorpje om bij een bakkertje broodjes te kopen en beleg en water bij de plaatselijke Carrefour voor de lunch.

Het regent maar door, de lunch nuttigen we uiteindelijk daarom maar picknickend op de achterbank van de fraaie ruime auto die we bij Avis gehuurd hebben. Het is werkelijk echt zonde. Onderweg Googlen we op bodegas die open zijn op zondag, maar dat zijn er niet veel. In de buurt van ons hotel bevindt zich Bodega Ysios en die is volgnes Google open tot 18.00 uur. Bodega Ysios ligt net iets buiten Laguardia en heeft net als vele bodega een geweldig gebouw, echt een architectonisch hoogstandje. We verzamelen moed om door de regen naar de entree te rennen waar net een echtpaar vandaan komt en vertrekt. Maar de deur is dicht, open alleen op afspraak en sowieso nooit op zondag ………. Het zit niet echt mee vandaag.

We checken in bij Hotel Viura, een bijzonder super modern gebouw in een heel klein oud dorpje. Maar we hebben nog niet kunnen voldoen aan onze behoeften iets leuks te hebben gedaan vandaag. Het voelt een beetje onbevredigend. We besluiten naar de stad Logrono te rijden 30 km verderop. De stad is onderdeel van de Pelgrim route. Het is er heel rustig en wel aardig en gelukkig kunnen we even de benen strekken en een stukje wandelen nu het even droog is, maar we zijn er snel uitgekeken. Als laatste doen we een poging door naar het dorpje Laguardia te rijden.

Daar aangekomen is het weer even droog. Volgens de Lonely Planet is Laguardia een zeer pittoresk dorpje boven op een berg met geweldig uitzicht over de Rioja wijn regio. En dat klopt. We wandelen het ommuurde stadje rond waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Hier een daar zien we een lokale bewoner en een enkele toerist. Heel apart om hier zo rond te lopen. We sluiten af met een wijntje en een pinxtos bij de enige bar die open is en dineren uiteindelijk later bij de Bistro van ons hotel.

We hebben er wat van gemaakt vandaag, maar het was zeker niet wat we er van verwacht en gehoopt hadden. Morgen wordt het beter !