Corsica

Gisteren zijn we met een uur vertraging aangekomen bij Oro Biancu gelegen onder Bastia. De studio die we geboekt hebben is heel erg fraai en biedt direct toegang tot de kust. Echt een idyllisch plekje om te overnachten.

Vandaag zijn we via de kust richting Bastia gereden, vervolgens doorgestoken naar het westen onder Cap Course langs waarna we via een prachtige route in de Balagne regio uitkwamen. â€¨In de Balagne vind je de schilderachtigste dorpjes van het eiland, vaak hoog in de heuvels gelegen en uitkijkend op zee. De Balagnestreek staat dus garant voor een mooie route langs de dorpjes en een idyllisch landschap met daarbij tal van olijfbomen en wijngaarden.  De door bergen omhulde omgeving is heel erg mooi.

We arriveren rond 14.00 uur in Calvi en bewonderen de Citadel en het centrum, het is behoorlijk warm overigens waar wij zeker niet over gaan klagen. Calvi is een hele mooie gezellige kustplaats.

Na een bezoek aan Calvi en de Spar, rijden we naar Domaine Orsini waar we 3 rode wijntjes mogen proeven. We kiezen er een uit voor bij het diner vanavond. Het was een heerlijke eerste dag van ons weekje vakantie.

25 juni 2022