Corsica

29 Juni 2022

Vandaag rijden we via Corte naar Bastia. De route leidt ons eerst langs de kust en daarna door het groene landschap. Halverwege de route zien we weer allemaal wijngaarden, we kiezen Domaine Terra Vecchia uit voor een bezoek op de terug weg.

Corte is een universiteit stadje gelegen in het midden van Corsica. Maar de toeristen komen hier voornamelijk voor de Citadel De geschiedenis van de Citadel gaat terug naar 1419 toen het werd omgevormd tot een echt fort. Na vele jaren van verschillende overheersers werd de citadel het symbool voor de onafhankelijkheid van Corsica. Pascal Paoli vestigde hier de eerste universiteit van het eiland. De Citadel is inderdaad erg mooi en de winkelstraatjes zijn erg gezellig. Echt de moeite waard om te bezoeken.

We rijden terug naar de kust, waar we rode wijntjes proeven bij de mega grote wijngaarden van Domaine Terra Vecchia. Een rode wijn vinden we aantrekkelijk genoeg om mee te nemen. 

We maken de route op ons gemak af, om uiteindelijk weer in Bastia terug te komen waar we ook gestart zijn. Dit was wederom een geslaagde fraaie route.

We checken weer in bij Oro Biancu, het was ons hier begin van de vakantie zeer goed bevallen. We hebben wederom geweldig uitzicht op zee en wandelen naar het strandje voor de deur, JW neemt een duik in de middellandse zee en ik geniet even van het zonnetje.

Prima dagje zo !!!

29 juni 2022
Overige berichten