22 September 2021

We rijden vandaag via Saint Tropez en Grasse naar Nice. Van Cassis naar Saint Tropez is het 1.50 uur rijden via de tolweg. Ondanks dat we de tolweg hebben genomen is de route heel erg fraai. Het is bergachtig en nog vol met wijn Domaines en Chateaus. Rond 11 uur arriveren we in Saint Tropez, het is lekker zoning en gezellig druk. Uiteraard beginnen we bij de haven om de belachelijk dure en zeer luxe boten te bekijken. Daarna wandelen we op ons gemak Saint Tropez rond. Het is een heel erg mooie en leuke kustplaats met allerlei gezellige pleintjes, winkeltjes en uiteraard een winkelstraat met de dure mode merken. De typische lekkernij van Saint Tropez ‘La Tarte Tropezienne’ ziet er wel erg lekker uit, maar het is lunchtijd dus we kiezen toch voor een gezond broodje.

Rond 12.30 uur rijden we in 1.30 uur naar Grasse. Grasse staat bekend om de Parfum. De geschiedenis die hier aan ten grondslag ligt is dat Grasse een belangrijke stad was voor de leerindustrie. De stad en haar nabije omgeving was gespecialiseerd in het looien van leer. De leerlooierij had echter een groot nadeel: het leer stonk. Een lokale leerbewerker, Galimard genaamd, kwam op het idee om de leren handschoenen van een lekker geurtje te voorzien, zodat de handschoenen in ieder geval niet naar leer zouden ruiken. Grasse veranderde vanaf dat moment van een belangrijke stad in de leerindustrie tot een belangrijke stad in de parfumindustrie. Oudere parfumeurs als Molinard, Galimard en Fragonard zijn open voor publiek.

Het stadje is op haar eigen manier heel erg schattig. Wat heel praktisch is en ook een heel aparte uitstraling geeft zijn de opgehangen roze paraplu’s. Ziet er gezellig uit en biedt bescherming tegen de zon. Al zoekende naar het Parfum Museum komen we uit bij Fragonard, waar we aansluiten voor een rondleiding en uitleg over hoe de parfum gemaakt wordt. Dat was echt heel erg leuk en interessant.

Om 16.00 uur gaan op weg naar Nice, het is een uurtje rijden en we hebben om 17.00 uur met Anna afgesproken. Zij is ons aanspreekpunt voor het appartement waar we 3 nachten verblijven in het centrum van Nice. Het appartement bevindt zich op de 7de verdieping en heeft uitzicht op een drukke straat en een deel van het oude centrum van Nice. Het grote voordeel is dat er een parkeerplaats is. Het appartement is kneuterig en heeft een heel groot balkon wat erg fijn is.

We brengen de koffers naar boven en gaan op pad om Nice te verkennen. We wandelen over de mooie Promenade des Angles naar het oude centrum. De wandeling langs de zee en de kiezelstrandjes is heerlijk en wat een mooie kustlijn. Het centrum is een wirwar van allerlei gezellige straatjes met terasjes, fraaie gebouwen en heel veel winkeltjes waar we optimaal van genieten. Het was een zeer aangename kennismaking met Nice, het is echt een zeer mooie stad. De rest bewaren we voor de komende dagen, we keren zigzaggend door straatjes terug naar het appartement om ons diner klaar te maken.

22 september 2021