21 September 2022

We worden wakker van de regen. Helaas hebben de weervoorspellingen het goed vandaag, erg jammer voor ons. De temperatuur is ook naar beneden gekelderd, en wel naar ongeveer 17 graden. De helft van de temperatuur die we over het algemeen de afgelopen 1 Ā½ week hebben gehad.

Maar niet getreurd. Zoals gepland gaan we de route volgen van het middelste schiereiland, genaamd de regio Sithonia van Chalkidiki. De omgeving is heel groen en bergachtig. Net als de rest van onze reis overal met vergezeld met fraaie baaitjes, dorpjes en strandjes.

We stoppen bij een winery om 12.00 uur. Niet echt ons ding om zo vroeg wijn te proeven. Maar, als we er dan toch een tegenkomen dan gaan we er maar voor. We zijn overigens niet de enige. De buitenkant van Domaine Porto Carras ziet er echt niet uit, binnen ziet het er iets gezelliger uit. We krijgen uitleg over hoe het proeven werkt, over de wijnen en wat het kost. We proeven een klein beetje van drie rode wijnen en nemen een flesje mee voor thuis. Op zich wel bizar dat voor het proeven wel 12 euro wordt gerekend. Domaine Porto Carras is overigens wel de eerste winery die we tegen komen met een behoorlijk grote oppervlakte aan wijn percelen rondom het Domaine.

We vervolgen onze route, dit gedeelte van Griekenland is ook erg fraai. De foto’s zien er wel anders uit dan verwacht, er is immers geen zon en de omgeving ziet er verlaten uit. Voor het grootste deel staat dit schiereiland ook vol met olijfbomen. De Olijfolie productie is in volle gang.

Als we rond 16.00 uur terug komen bij Miroes Suits, wordt het langzaam wat droger en komt er een iets lichtere lucht aan. We besluiten op pad te gaan voor een wandeling door het oude Nikiti, om zo wat beweging te krijgen na de auto rit. Het oude Nikiti ziet er mooi uit, het toerisme vindt duidelijk plaats in het nieuwe deel van Nikiti. Tijdens de wandeling hebben we het niet helemaal droog gehouden, maar het viel mee want we zijn niet volledig nat geregend.

We duimen dat onze laatste dag morgen, weer droog en zonnig wordt. We hebben goede hoop en dat lukt als de weersvoorspellingen morgen ook gelijk hebben ……..

21 september 2022
Overige berichten