10 September 2022 vliegen we naar Corfu – Griekenland voor een vakantie van 13 dagen. We hebben er enorm veel zin in en hopen op mooi weer, bijgevoegd de geplande route.

We starten onze reis dus op Corfu. Corfu is een prachtig vakantie eiland dat in het noorden van de Ionische zee ligt, het landschap schijnt er heel afwisselend te zijn.  

Daarna rijden we door naar Lefkas. Lefkas heeft zijn naam te danken aan de witte stranden en rotsen. We zijn heel erg benieuwd. 

Vervolgens brengen we opnieuw een bezoek aan Athene.

Via de oostkant rijden we daarna naar Evia en Volos. Evia is het op Ć©Ć©n na grootste eiland van Griekenland. Het ligt ten oosten van Midden Griekenland, het wordt gescheiden door de Golf van Evia en het Nauw van Euripos.

Volos is een grote stad en ligt in de streek Magnesia aan de golf van Pagasitikos op het vasteland. 

Hierna zijn we van plan naar het noordwesten van Griekenland te rijden. Daar ligt Thessaloniki, de op Ć©Ć©n na grootste stad van Griekenland en hoofdstad van de provincie Macedonie.

En als laatste willen we Chalkidiki gaan ontdekken. Het schiereiland ligt 60 kilometer ten zuidoosten van Thessaloniki. De drie vingers van het schiereiland worden Kassandra, Sithonia en Ayion Oros genoemd.

Vanuit Thessaloniki vliegen we weer naar huis.

7 september 2022
Overige berichten