22 September 2022

Het is de laatste dag van onze vakantie. De zon is weer terug waar we echt super blij mee zijn. 

Chalkidiki strekt zich uit van de Golf van Thermaikos in het westen tot aan de Golf van Strymonikos in het oosten. In het noorden grenst het aan het Volvimeer en het Koroniameer. De drie vingers van het schiereiland worden Kassandra, Sithonia en Ayion Oros genoemd.

Sithonia hebben we gisteren ontdekt en vandaag is Kassandra aan de beurt. Na een goed ontbijt bij Miroes Suits, gaan we op weg. Onze eerst stop is bij het kanaal dat dwars door het schiereiland heen loopt bij Neo Poteidaia.

Vervolgens gaan we op weg naar de prachtige badplaats Kallithea. Daar bezoeken we de overblijfselen van de tempel van Amon-Zeus.

We vervolgen onze route en genieten van het prachtige uitzicht over zee. Deze kant van het eiland is vrij vlak in vergelijking met Sithonia en heel toeristisch, maar wel erg mooi met alle mooi badplaatsen en baaitjes aan zee. Hier en daar stoppen we om van het uitzicht te genieten.

Als we de bocht van het eiland om gaan, veranderd het landschap en wordt het toch ook hier een beetje bergachtig.

We stoppen bij echt een pareltje, een punt van strand dat de zee in loopt bij Possini. Zo bizar om te zien hoe het strand zo als een punt de zee in gaat. Het was een stevige wandeling door het mulle zand naar de punt, maar absoluut de moeite waard.

We rijden verder het eiland rond en besluiten de laatste 60 km via de snelweg te rijden. Het is wel even relax om gewoon op de cruise control met 100 km p.u. door te kunnen rijden. We arriveren uiteindelijk bij Royal Hotel Thessaloniki. We het een hotel overnachting dicht bij de luchthaven, dat is morgen ochtend lekker relaxed.

‘s Avonds rijden we nog even naar de kust bij Perea voor een laatste zonsondergang en om de Gyros nog een tweede kans te geven bij een echte Gyros taverna. De Gyros smaakte daar in ieder geval een stuk beter dan de Gyros die we eerder deze vakantie geprobeerd hebben.

Zo, de vakantie is weer voorbij. We hebben volop genoten van alles wat we gedurende deze reis ontdekt en bezocht hebben. Het weer, op 1 dag na, was werkelijk fantastisch. De Grieken, vonden we stuk voor stuk allemaal super vriendelijk.

22 september 2022
Overige berichten