19 September 2022

Vanuit Thessaloniki bezoeken we vandaag Kavala. Kavala is een stad in de streek Macedonië op het vasteland van Griekenland. Het is ongeveer 1 ½ uur rijden enkele reis via de tolweg. De groene bergachtige omgeving is echt heel fraai, hier en daar zien we kleine wijngaarden.

De stad heeft interessante bezienswaardigheden onder andere het kasteel, het oude gedeelte van de stad, de imaret, een oud aquaduct en de haven. Aan aan het begin van de 20e eeuw was Kavala het grootste centrum in Griekenland dat tabak naar de hele wereld exporteerde. Er is in Kavala ook een tabaksmuseum.

Bij aankomst wandelen we via het oude centrum omhoog naar het kasteel. Er staat vandaag minder wind dan gisteren, het is zonnig en ongeveer 25 graden. We passeren het oude aquaduct, een 60 stenen bogen van de Kamares dat een historische trekpleister is van Kavala. Het fraaie kasteel steekt boven de stad uit en biedt mooi uitzicht hebben over de stad en de kust. Het Imaret ziet er ook heel interessant uit. Tegenwoordig is het een luxe hotel, maar de architectuur is Islamitisch en dateert uit 1817-1821. Helaas is het alleen te bezichtigen tussen 10.oo -12.oo uur.

We rijden via de tolweg, begeleid door de Greatest hits van Fleetwood Mac en genietend van het fraaie landschap, relaxed op de cruisecontrol terug naar Thessaloniki.

In het hectische Thessaloniki banen we ons nog een weg richting de fraaie kerk Agios Pavlos, die op een heuvel staat. Volgens velen de mooiste kerk van Thessaloniki. We vinden de kerk ook erg bijzonder en het uitzicht over Thessaloniki is ook heel mooi. De kerk staat in de buurt van het kasteel, we hadden de kerk beter gisteren meteen kunnen toen we er toch waren.

Het is al avond als we bij de supermarkt inkopen doen voor ons diner. ‘s Avonds genieten we wederom van een wandeling over de enorm lange gezellige promenade en sluiten daarmee een fijne dag af.

19 september 2022
Overige berichten