Griekenland

13 September 2022

Vandaag hebben we het schiereiland Lefkas bewonderd. De kustlijn is er werkelijk prachtig en de kleuren van de zee zijn werkelijk bizar mooi.

We starten aan de westkant en stoppen bij een aantal uitzichtpunten onder andere bij Kathisma en Egremy. De kleuren van de zee zijn zo afwisselend en veranderen ook nog als de zon er vol op schijnt of als er een wolkje langskomt. Het zijn echt de idyllische foto’s uit een reisgids, maar dan zonder fotoshop.

Via de oostkant rijden we terug. We stoppen bij een locale winery in de buurt van Vassiliki en Nydri, zij gebruiken alleen druiven die alleen op Lefkas groeien. Vardea voor witte wijn en Vertzami voor rode wijn. Dat was wel leuk. 

Via Nydri rijden we weer omhoog richting het noorden en bezoeken als laatste Lefkas stad, het is er uitgestorven. Gezien de rijen tafeltjes en stoeltjes bij de vele restaurantjes, zou het daar ‘s avonds wel erg druk kunnen worden. We wandelen nog even door de winkelstraatjes, maar we ook daar is het heel erg rustig.

Qua uitzicht langs de kust, de fraaie baaitjes, haventjes vol met zeilboten en bijbehorende dorpjes, vinden we Lefkas mooier dan Corfu.

Het was weer een leuke ontdekkingstocht.

13 september 2022
Overige berichten