20 September 2022

Eigenlijk zouden we morgen naar huis vliegen maar door een geannuleerde terugvlucht van Transavia, hebben we 2 dagen langer om ons te vermaken in Griekenland.

We vermaken ons in de ochtend in Thessaloniki door de versmarkt te bezoeken. Dat is niet helemaal ons ding er liggen o.a. varkenshoofden met tong en ogen. Ik weet niet welk gerecht er van gemaakt wordt, maar onze ‘tere’ Nederlandse cultuur kan daar toch niet echt iets mee.  Vervolgens wandelen we door de winkelstraat, om weer uit te komen op wat wij dan toch het mooiste vinden, de promenade. We picknicken aan de boulevard bij de witte toren. Daar liggen grappige toeristen boten waarmee je een gratis cruise kan doen van 30 minuten, waarbij het gebruik van een drankje dan wel verplicht is. De attractie is in trek.

We verlaten Thessaloniki en rijden via de kustlijn richting de regio Chalkidiki . De route brengt ons langs mooie strandjes, baaitjes en kustplaatsjes. Er loopt hier in de omgeving ook een wijnroute, die volgen we voor een klein deel. Er staan met name heel erg veel olijfbomen en de oogst is in volle gang.

We verblijven 2 nachten in Nikiti bij het mooie moderne Miroes Suits. Nikiti is een vakantiebestemming in de regio Chalkidiki. Het is een langgerekte badplaats met meerdere stranden en baaien. De stad zelf heeft een oud en nieuw gedeelte en een grote jachthaven, die we later zullen verkennen.

Na ingecheckt te hebben bij Miroes Suits, gaan we eerst genieten van het mooie zwembad en relaxen op de ligbedjes.

Tijdens het diner op ons terras genieten we van een prachtige zonsondergang. Om de dag af te ronden maken we nog een wandeling langs de kust van het gezellige Nikiti.

20 september 2022
Overige berichten