15 September 2022

We hebben nog een dagje Athene. Gezien het feit dat het 32 graden wordt en dat we aan een middag/avondje Athene wel voldoende hebben, besluiten we een route te rijden ten zuiden van Athene.

We rijden langs de prachtige kust met allerlei strandjes en gezellige plaatsjes richting Lake Vouliagmeni. Het is een foto stop voor vele excursies. Het is niet echt een meer, maar meer een prachtige baai die vergelijkbaar is met een aantal kust plaatsjes in Lefkas.

Vervolgens rijden we door naar de Poseidon tempel bij Kaap Sounion, een tempel boven op een berg aan zee. De route is relaxed en erg mooi.

De Poseidon tempel is in 480 voor Christus herbouwd door Perikles. Van de oorspronkelijke 34 buitenzuilen staan er nog 16 overeind, ze zijn zes meter hoog. De witte marmeren zuilen steken prachtig af tegen de helder blauwe achtergrond van de blauwe lucht. De Tempel staat op een 70 meter hoge rots die steil uit de Egeische zee oprijst. 

De andere kant van de kust is iets minder fraai, daar bevindt zich met name industrie met een aantal kleine dorpjes. Wat opvalt is dat ieder dorpje zijn eigen kleine strandje heeft in een baaitje en dat er gedurende de rit relatief veel mensen aan het zwemmen waren in zee. En er is weinig toerisme in deze regio. Het was een leuke dag besteding.

We worstelen ons door het drukke Athene verkeer heen, weer terug naar ons appartement in het centrum van Athene. We besluiten eerst even uit te rusten en te wachten totdat het iets koeler wordt in Athene, voordat we weer op pad gaan. 

15 september 2022
Overige berichten