14 September 2022

Vandaag hebben we een vrij lange route gereden van Preveza naar Athene. We hebben voornamelijk over tolwegen gereden, maar werden wel continue vergezeld met geweldig mooi uitzicht over de bergachtige vrij groene omgeving.  

Rond 14.30 arriveren we op de Likavitos heuvel in Athene. Eerst maar even gebruik maken van de auto, om Athene vanaf de zeer toegankelijke heuvel te bewonderen. Athene is groot en echt heel erg vol gebouwd, wat een stad zeg! De heuvel is 277 meter hoog en biedt prachtig uitzicht op de stad.

Daarna rijden we door het drukke Athene naar Magenta Luxury Suites, gelegen in het centrum van Athene. We checken in, nemen de camera mee, zetten de auto in een parkeergarage en gaan via de vele gezellige straatjes van Athene op weg naar de Acropolis. De zeer mooie site willen we graag nog een keer bewonderen. Later in de middag is het goed te doen qua warmte en qua drukte.

Het rotsplateau de Akropolis is 300 meter bij 175 meter. Het ligt 80 meter boven de stad Athene en herbergt de heiligdommen van de Atheners. De eerste sporen gaan terug naar de Neolithische tijd. De Akropolis was ooit de zetel van de koning. De Parthenon staat vaak in de stijgers. Het blijft een hele klus om alles te restaureren en goed te houden. Neemt niet weg dat het absoluut een bezoek waard is.

We wandelen terug naar de gezellige straatjes met vele restaurantjes en laten ons verleiden om Gyros en Kabab te bestellen voor het diner. Als je in Griekenland bent moet je immers ook een keer Grieks eten…. Het was op zich prima voor een keer, maar niet echt een gezond maaltje……

Moe maar voldaan gaan we terug naar ons appartement.

14 september 2022
Overige berichten