17 September 2022

We verlaten Evia vandaag en gaan met de Ferry terug naar het vaste land. Vanuit Agia Anna rijden we in een uur naar Agiokampos Harbor. De Ferry vertrekt precies om 11.00 uur. Op het dek genieten we van een licht briesje en bekijken we de prachtige kust en eilandjes. Het is een korte overtocht van nog geen half uur naar het vaste land, waar we aan land komen bij Glyfa.

We rijden op ons gemak de route zo veel mogelijk langs de kust naar Volos. De route is bergachtig en groen, we rijden door een heel mooi landschap. Het uitzicht is afwisselend met o.a. veel bomen, olijfbomen, fruitbomen, klein wijnperceeltjes en vlaktes met akkerbouw. Het is 32 graden, nog steeds best warm.

We arriveren om 14.00 uur bij D193 in Volos, waar we overnachten. We zetten ons koffers in het appartement en gaan met badkleding aan op zoek naar een mooie baai om te genieten van een duik in zee en wat relaxen op een strandbedje. De kustlijn bestaat uit allerlei gezellige plaatsjes met strandjes en mooie baaitjes. Het ultieme plekje vinden we uiteindelijk in de baai van Kala Nera. We relaxen op een zacht ligbedje onder een groot zonnescherm…. De duik in zee werkt heel verfrissend.

Tegen 18.00 uur arriveren we weer bij d193, waar we lekker zelf ons diner kunnen bereiden. Vanavond gaan we het moderne centrum van Volos verkennen.

Het was weer een heerlijke dag.

 

17 september 2022
Overige berichten