28 juni 2014

We hebben vandaag een lange route voor de boeg richting de westkust, niet zozeer qua kilometers maar qua tijd door een aantal bergweggetjes richting Noto. De high way is nog in aanbouw. We genieten wederom van een prachtig landschap en komen na ongeveer 3 uur aan bij Noto.

Noto staat beschreven als een stadje met het mooiste historische centrum van Sicilie, gesitueerd in de hoofdstraat Corso Vittorio Emanuelle. De ontwerper van de prachtige gebouwen is Rosario Gagliardi, de ‘eye catcher’ is Cattedrale di San Nicol├│ die omringd wordt door een aantal Palazzo’s.

Het is 14.00 uur en relatief rustig op straat. We kunnen vlakbij de hoofdstraat parkeren en gaan eerst op zoek naar een simpel vers broodje. Hierna wandelen we op ons gemak, de inderdaad prachtige straat door. Tegelijkertijd zijn we op zoek naar de allerbeste ijssalon Caff├ę Sicilia, daar kopen we een overheerlijk ijsje en veroveren die wandelend terug naar de auto.

Vanaf Noto kunnen we de laatste 40 kilometer naar Syracuse overbruggen via de snelweg. Hotel Livingston, waar we vanavond overnachten, bevindt zich in het gedeelte dat Ortygia heet. Dit deel schijnt mooier te zijn dan Syracuse zelf. We checken in, rommelen ff wat en gaan vervolgens weer op pad. Eerst voor een kopje espresso uiteraard, die vinden op Piazza del Duomo. Het is inmiddels 17.00 uur en wederom vinden we het vrij rustig voor de tijd van het jaar.

We wandelen Ortyga rond en eindigen bij Castello Maniace. Dit deel is inderdaad erg charmant. We zijn er van overtuigd dat we vanavond ook wel een leuk plekje kunnen vinden voor het diner.

28 juni 2014