3 april 2022 

Na het ontbijt vertrekken we richting de zuidkust. We kopen heerlijk vers brood en heerlijk uitziende ‘muffins’ ‘Bolo de Arroz’ bij Padaria Rodripan in Porto Moniz voor onderweg. De Bolo de Arroz is typisch Portugees en gemaakt met o.a. rijstemeel. Ze zijn echt overheerlijk, lekker licht en luchtig.

Via de berg Pico do Alto rijden we richting het westen. Het is er heel groen en de beplanting is heel afwisselend. Onze eerste stop is bij een kapel direct aan zee, ‘Chapel of Our Lady of Good Death in Lombada Velha en Miradouro de Boa Morte. Het uitzicht is echt prachtig. Het is nog droog maar waarschijnlijk niet voor lang. We vervolgen onze weg en rijden naar een vuurtoren, ‘Farol da Ponta do Pargo’ in Ponta do Pargo. Ook hier is het uitzicht zeer fraai maar de regen is nu toch echt begonnen en lijkt voorlopig niet op te houden. Dat is wel heel erg jammer.

We rijden door naar ons onderkomen voor de komende twee dagen in Calheta ‘Saccharum Resort & Spa Savoy Signature’ en vragen om 11.45 uur na of onze kamer toevallig al klaar is. We hebben geluk, want die was inderdaad al klaar. We parkeren de auto checken in en bewonderen het prachtige hotel en onze mooie suite. We hebben uitzicht op zee. We lunchen en besluiten daarna lekker te gaan genieten van de sauna, het stoombad, de jacuzzi en het zwembad. We maken van de nood een deugd buiten is het momenteel gewoonweg echt niet fijn.

Bij de Supermarkt kunnen we overdekt parkeren, dus we rijden van parkeergarage naar parkeergarage om lekker boodschapjes in huis te halen voor het diner. En dat is super goed gelukt.

Het is inmiddels 19.30 uur en het is droog, we gaan een poging doen voor een avondwandeling.

3 april 2022