28 Augustus 2023 

We rijden vandaag via het noorden van La Palma terug naar Santa Cruz. Het is onze laatste dag op La Palma.

Door de bergen rijdend stoppen we bij een aantal uitkijkpunten. Het is best opmerkelijk hoe duidelijk het is dat de westkust van La Palma zonniger is dan de oostkust.

Naast het natuurgeweld van vulkanen wordt La Palma ook regelmatig getroffen door bosbranden, de meest recente vonden plaats midden juli 2023 en de gevolgen daarvan zien we heel duidelijk bij Tijarafe.

Het is in het noorden bewolkt en er staat veel wind.

Onze ā€˜high light ā€˜van vandaag is de Cascada de Los Tilos. De waterval is te vinden in de enorme Barranco del Agua kloof. Het is een vruchtbaar natuurgebied dankzij de hoeveelheid water. De omgeving is echt super fraai, onder andere met mooi laurierbomen en reuzenvarens. Het gebied is heel eenvoudig te bereiken. We kunnen de auto goed parkeren en na een stukje wandelen staat een bordje hoe je naar de waterval kan lopen. Via een korte tunnel loop je min of meer tegen de hoge waterval aan. Overal op La Palma is het echt rustig, bij de waterval was het voor ons dan ook relatief druk. We vonden het ook een uitermate geschikte plek voor onze lunch, zittend op een rots genieten van onze lunch en het geluid van de waterval…..De waterval vonden we zeer de moeite waard.

Via het schattige dorp San Andres, rijden we door naar Santa Cruz. Waarmee het rondje La Palma afgevinkt kan worden van onze bucket list. In Santa Cruz is het wel zonnig, maar er staat enorm veel wind. Erg fijn voor de surfers….

Het is duidelijk dat het massa toerisme La Palma nog niet ontdekt heeft. We hebben er enorm van genoten om in alle rust het mooie eiland te kunnen bezichtigen. Mooi, hoog, steil, verrassend en geweldig….. zijn enkele van de vele woorden die de bijnaam ā€œLa Isla Bonitaā€ rechtvaardigen. Het eiland heeft ons hart gestolen. Het is een eiland waar wij enorm veel energie van hebben gekregen. Vanaf het moment dat wij een voet zette op het eiland of Ć©Ć©n van de vele mooie plekken bezochten hebben we volop genoten.

 

28 augustus 2023