1 September 2023 

We verlaten vandaag Tenerife en gaan met de Ferry naar La Gomera. Bij de Ferry moet je 40 minuten voor vertrek aanwezig zijn met de auto. Vanaf Los Gigantes is het ongeveer 45 minuten rijden naar Los Cristianos waar vandaan de Ferry vertrekt.

We rijden op ons gemak naar de terminal van de Ferry, zetten de auto daar neer en wandelen nog even een stukje rond bij het strandje en de winkeltjes. De Ferry komt iets later binnen vanuit La Gomera maar de vertraging valt mee. De 50 minuten durende oversteek verloopt prima. Het is echt een hele grote Ferry met wel 3 barren, een winkeltje en zelfs een ballenbak voor kinderen aan boord!

De hoofdstad van La Gomera is San SebastiĆ”n. San SebastiĆ”n heeft een charmant historisch centrum met schaduwrijke plazaā€™s, door de zon verbleekte gebouwen in vrolijke kleuren en autovrije zones.

We hebben geluk met het vinden van een parkeerplek om de hoek van het appartement. De host van ons onderkomen op La Gomera ‘Casa Brego’, staat ons keurig netjes op te wachten bij de afgesproken plek. We krijgen wat uitleg over het een en ander van de zeer vriendelijk dame en halen onze koffers uit de auto.

We starten bij Park Torre del Conde. Men vermeldt dat in de 15e eeuw La Gomera bestond uit 3 gebouwen waarvan Torre del Conde er 1 was. We sukkelen verder naar de kust en aanschouwen het zwarte strand, het blijft voor ons wennen als een strand zwart is ā€¦..Het is er niet druk. Het is bewolkt, er staat wat wind en af en toe piept de zon even door, wij vinden het eerlijk gezegd niet zo erg. 

We wandelen vervolgens door het historische centrum en genieten van een drankje bij Plaza de la Constitucion met allemaal mooie bomen.

Men beweert over San Sebastian dat Christoffel Columbus hier zou hebben verbleven op zijn reis naar de Nieuwe Wereld. In de stad kom je de verwijzingen naar Christoffel Columbus dan ook regelmatig tegen. En het is feest op La Gomera, overal hangen vlaggen en staan borden om aan te geven hoe dat gevierd wordt.

De winkeltjes gaan na de siƫsta een voor een weer open en het is er echt gezellig en relaxed. We halen in de supermarkt boodschappen en gaat terug naar ons appartement om wat uit te rusten en straks te koken.

De overtocht naar La Gomera is dus erg soepel verlopen. We zijn de komende dag benieuwd wat voor moois we nog meer op La Gomera tegen komen.

Na het diner wandelen we naar het andere deel van de baai waar ook een prachtige rotspartij staat, daarna wandelen we door het centrum waar het echt heel gezellig druk is.

Tegen 21.00 uur lopen we langs een feesttent waar blijkbaar iets gaat gebeuren en staan instrumenten. Op een muurtje wachten we geduldig op wat er komen gaat. We worden vervolgens verwend met een prachtig concert.

Dat was een mooie afsluiting van de dag!

1 september 2023