We zijn vandaag met Transavia naar La Palma gevlogen, met een vertraging van een uur zijn we om 19.00 uur locale tijd geland. Het gemak van een kleine luchthaven is dat je heel snel je koffers hebt en de huurauto. We konden dus snel op pad. Het was slechts 11 kilometer rijden naar ons onderkomen, dat prachtig gelegen is aan het strand. We eten snel even iets en gaan nog op pad om Santa Cruz te verkennen. Het is opmerkelijk rustig, dat hadden we niet verwacht.

De hoofdstad van La Palma Santa Cruz heeft een rijke geschiedenis. De vele oude koloniale huizen, pleinen en kerken doen herinneren aan de tijd van de zeevaarders. In de zestiende eeuw was de haven van La Palma na Antwerpen en Sevilla de derde grootste haven ter wereld.

De koloniale hoofdstad van La Palma heeft zijn eigen charme en schoonheid. De stad biedt een groot aantal winkels, gezellige terrassen, knusse barretjes en restaurants. Men stelt dat in Santa Cruz niemand haast heeft en men elkaar ontmoet in de hoofdstraat Calle Oā€˜Daly. De vele oude koloniale huizen, pleinen en kerken van Santa Cruz de La Palma doen herinneren aan een rijk verleden. 

Het is zoals gezegd rustig in Santa Cruz, maar wel gezellig bij alle barretjes en terrasjes. Plaza Espana heeft mooie oude gebouwen en aan de Calla Maritime zie je karakteristieke balkons met kleurrijke bloemen, die zijn erg fraai.

Het was een korte maar aangename kennismaking met Santa Cruz, we hebben de relaxte Spaanse sfeer weer op kunnen snuiven.

25 augustus 2023