30 Augustus 2023 

Parque Nacional del Teide, met name de Vulcano El Teide staat vandaag op ons programma. De top is bereikbaar met een kabelbaan. Aangezien het enorm weersafhankelijk is of je daar iets kan zien hebben we vooraf geen online tickets geboekt. Op goed geluk rijden we er relatief vroeg heen, er zijn ook maar een beperkt aantal parkeerplaatsen. Het is een uur rijden vanuit Los Gigantes, we vertrekken om 9.00 uur. De weg naar de kabelbaan van El Teide is ongelooflijk mooi. Stoppen, bewonderen en foto’s maken bewaren we voor de terugweg. Eerst op goed geluk kijken of we nog een kaartje kunnen bemachtigen.

Het basisstation van Kabelbaan de Teide bevindt zich op 2356 meter hoogte. De Kabelbanen zijn moderne installaties en ze beschikken over 2 cabines, elk met een capaciteit van maximaal 44 passagiers. In 8 minuten is het bergstation van de Teide bereiken. Je kan er de spectaculaire bergtoppen rondom de vulkaan Teide bewonderen.

Aangekomen bij het ticket office om 10.00 uur zijn er alleen nog losse tickets te krijgen voor 12.50 uur. We krijgen hulp van een dame die ons heel geduldig alle opties uitlegt. Zij adviseert ons een ‘guided tour’ die start om 10.50 uur, want daar zijn nog wel tickets voor vrij. We mogen als we de tour niet leuk vinden boven op de berg ook onze eigen gang gaan, maar volgens de dame is de tour echt heel leuk. We ontmoeten onze guide om 10.30 uur, een enorm aardige man die ons meteen aansprak. We gaan dus voor de guided tour.

De tour nam ons mee naar het hoogste punt van Spanje om te kunnen genieten van een van de spectaculairste landschappen ter wereld. Het bergstation bevindt zich op 3555 meter, zo hoog waren wij nog nooit geweest. Op heldere dagen zoals vandaag, konden we tijdens de wandeling zelfs vanaf de top de silhouetten van nabijgelegen eilanden La Gomera, La Palma en Gran Canaria zien. Tijdens de wandeling moesten we wel goed opletten hoe we liepen over het pad vol kleine rotsbrokken. Het was dus lopen, stilstaan luisteren naar de uitleg en genieten van de omgeving en weer een stukje doorlopen. Helemaal perfect. We hadden enorm veel geluk met het weer, het was zonnig, helder, droog en niet koud. De vriendelijke man heeft de tour zo goed en leuk gegeven, en ons enorm veel vertelt over de vulkanen van de Canarische eilanden dat we uiteindelijk super happy waren.

Als we weer beneden gebracht zijn met de kabelbaan, genieten we in het restaurant tijdens een lunch nog even na van het zeer indrukwekkende landschap.

Zoals gezegd hebben we voor de terugweg alle goed aangegeven Miradors bewaard, waar we ook ons ogen uitkijken en nog meer mooie foto’s kunnen maken van het magnifieke gebied. Wat een dag, zo bijzonder !!

Als we het Parque Nacional del Teide verlaten besluiten we nog door te rijden naar een pittoresk dorpje Masca. Het ligt in een ravijn, is omgeven door rotsen en zelfs de straatjes van het dorp zelf bevinden zich langs het ravijn. De weg er naar toe gaat via een smalle kronkelweg, die zeg maar uitdagend is qua rijden. We vonden het wel grappig dit plekje mee te krijgen.

Inmiddels vinden we dat we wel wat lekkers verdiend hebben. Via google vind ik foto’s van ‘Macaronesia Coffee Shop en Bakery’ in Puerto de Santiago. Dat ligt vlak naast Los Gigantes. Daar aangekomen zien we dat de vitrine inderdaad vol ligt met allerlei zeer bijzondere taartjes, het was moeilijk kiezen maar onze uiteindelijke keuze was overheerlijk.

Rond 17.00 uur zijn we weer terug in ons appartement.

Wat een super dag zeg, en wat wordt Tenerife af en toe te kort gedaan als men alleen spreekt over: ‘zon, zee, strand en veel zeer commerciële winkeltjes’.

30 augustus 2023