4 September 2023 

Met pijn in ons hart nemen we afscheid van La Gomera. We zetten de auto in de rij bij de Ferry en hebben nog een uurtje de tijd om San Sebastian nog 1 keer door te sukkelen en een cortade te drinken op het plein.

Precies om 11.00 uur vertrekken we met de Ferry van Fred Olsen weer terug naar Los Cristianos – Tenerife. Om 12.00 uur zijn we al weer op pad en zoeken we een picknick plek. Die vinden we bij Arco de Tajao. We bekijken eerst de Arco en gaan daarna lunchen. Arco de Tajao ligt naast het kustplaatsje San Miguel. Het is een rotsformatie die spontaan ontstaan is.

Vervolgens rijden we naar Piramides de Guimar. Daar staan een zestal Piramides (het waren er ooit negen), niet zo indrukwekkend als de Piramides van Giza maar toch wel fraai. Met name hoe het gebied eromheen aangelegd is en onderhouden wordt. Het is heel informatief. Onderzoekers van de Universiteit van La Laguna vonden decoratief aardewerk uit de tijd van de ā€˜De Guanchesā€™. Door de stukken potten te bestuderen werd de bouw van de piramides in Tenerife rond het jaar 1900 geschat. We treffen in de ‘Tienda’ nog een lokaal wijntje aan uit Guimar voor vanavond.

Onze volgende stop is bij Candelaria, een oud vissersdorpje gelegen tussen Guimar en Santa Cruz. Het is een pittoresk dorpje met een aantal kerkjes, waarvan een ā€˜Basilica de Nuestros SeƱoraā€™ is. De Basilica is heel groot, erg fraai en zeker een bezoek waard.

Alhoewel we ons prima vermaken langs de oostkust van Tenerife, is het wel tijd om ons volgende onderkomen te gaan opzoeken. We halen nog even boodschappen bij de Mercadona. Daarna rijden we binnen een paar minuten naar Tabaiba waar ā€˜Boutique apartment with BBQ terrace and ocean viewsā€™ (wat een naam !!) zich bevindt. We volgen de instructies die wij door hebben gekregen via de mail en het lukt ons uiteindelijk via allerlei codes om het appartement te betreden. Het appartement is heel groot en echt heel fraai. Er is veel aandacht besteed aan de inrichting, en om het gasten naar hun zin te maken. Hier houden we het wel drie nachten uit. De naam van het appartement doet het wel eer aan, we hebben een super gaaf BBQ terras en prachtig uitzicht op de oceaan.

Vandaag was een mooi ‘welkom terug’ op Tenerife.

San Sebastian – La Gomera:

Tenerife oostkust:

 

 

 

 

 

4 september 2023