10 Juli 2021

Langzaam aan komt er de komende dagen een eind aan de route van deze vakantie. Vandaag rijden we 330 kilometer naar Gijon via de Noord Kust van Spanje. De weg brengt ons wederom door een mooi groene bergachtige omgeving. Het weer is een beetje wisselvallig soms wat bewolking, maar over het algemeen is het wel zonnig.

We bezoeken onderweg Faro Isla Tapia en Mirador El Monolito, op beide plekjes treffen we zon en geweldig zicht op de prachtige kustlijn en de zee.

Rond 15.45 uur parkeren we in de parkeergarage in Gijon. Bij het naar buitenlopen worden we verrast door geweldig zicht op een mooi strand en een fraaie kustlijn. Ons appartement, Suite 1907, ligt pal naast een mooi historisch centrum in de visserswijk Cimadevilla.

We wandelen Gijon rond. Het is er gezellig druk. Al in de 8e eeuw was GijĆ³n de plek waar de Asturische koningen woonden en behield deze eer tot eind 18e eeuw. Tijdens de Spaanse burgeroorlog van 1936 tot 1939 zijn veel van de oude gebouwen verwoest. Daar zijn moderne gebouwen voor in de plaats gekomen.

Playa de San Lorenzo is het populaire strand van GijĆ³n, en staat bekend om zijn fijne zand. Het is 1,5 kilometer lang met ernaast een mooie wandelpromenade. Naast dit strand is er aan de andere kant van de visserswijk ook nog het 500 meter lange ā€˜Playa de Ponienteā€™. We wandelen door richting een park bovenop een rotsheuvel van het Santa Catalina schiereiland, daar bevindt zich het monument ā€˜Ode aan de horizonā€™ van Eduardo Chillada. Het kunstwerk op de plek van een voormalige militaire vesting, is het symbool van de stad. We verkennen verder het historische centrum met de gezellige winkelstraatjes.

We doen inkopen bij de supermarkt om in het appartement te gaan koken. Straks slenteren we, zoals iedere Spanjaard doet, nog even de promenade over…

10 juli 2021