12 Juli 2021

Het is vandaag de laatste volle vakantiedag, we gaan weer terug naar Bilbao. Op de route ligt een mooi dorp, Santillana del Mar, die bezoeken we eerst. Het is een relatief groot dorp in de provincie Cantabrië. Het is maandagmiddag en behoorlijk druk met Spaanse toeristen. Het dorp behoort tot een van de mooiste dorpen van Spanje. Het dorp dankt de bekendheid aan de grot van Altamira, maar die is gesloten voor toeristen. In de grot zijn rotstekeningen te vinden van 15.000 jaar oud. Op de muren van de grot zijn tekeningen van bizons, herten, paarden, zwijnen en mensen ontdekt. Bijzonder is dat de tekeningen in verschillende kleuren zijn uitgevoerd. Het is gesloten om de tekeningen goed te kunnen behouden. Rest ons de prachtige historische gebouwen in het centrum van het dorp te bewonderen, men stelt dat het dorp het oorspronkelijke karakter heeft behouden. Het hele dorp is erg leuk en straalt inderdaad de sfeer van de middeleeuwen uit. We proberen ook voor het eerst deze vakantie de lokale lekkernij bij Quesos de Cantabria, die smaakt best goed.

We rijden vervolgens langs de kust en stoppen bij een kustplaats, het is enorm winderig en het plaatsje valt heel erg tegen. Na een foto van de kust en een bezoek aan de supermarkt rijden we door naar Bilbao.

In Bilbao arriveren we rond 16.00 uur bij Abba Appartement, die is gelegen vlakbij bij het oude centrum van Bilbao. We checken in, zetten de spullen op de kamer en gaan Bilbao opnieuw bewonderen.

Er is niet zo heel veel verandert en het gevoel is ook nog steeds hetzelfde. Het is en blijft gewoon een super mooie, geweldige stad met een heerlijke Spaanse sfeer. We moeten een beetje tussen de buien door laveren en bezoeken net als 8 jaar geleden de Sorginzulo aan het Plaza Nueva. Echt heel erg lekker en speciaal die Pinxtos! Daarna wandelen we weer verder het centrum rond, doen een bakkie bij Starbucks, wachten op de zon voor mooie foto’s, slenteren door de winkelstraatjes en wandelen via het Gugenheim museum terug naar het appartement.

12 juli 2021