8 mei 2023

Voor vandaag staat het westen en een deel van zuid Ibiza op ons programma. Er zijn heel veel kleine baaitjes ‘Cala’s’ geheten met geweldige uitzichten op de zee en rotspartijen. Bij sommigen tref je ook heel mooie strandjes en ook restaurantjes die super populair zijn. Bij de laatsten is vaak het parkeren ineens betaald 5 of 6 euro, dat is om alleen een foto te maken van het uitzicht wel prijzig. Die hebben we dus ook overgeslagen.

We starten bij Cala Bassa en worden direct beloond, het is er super mooi. Het heeft ook een prachtig strand. Onze volgende stop is bij Platges de Comte, eveneens echt gaaf om te zien net als de derde stop bij Cala Escondida.

We rijden even terug richting het binnenland naar het plaatsje Sant Josep de Sa Talaia om broodjes te kopen. Een parkeerplek vinden was een behoorlijke uitdaging maar uiteindelijk hebben we ‘proviand aan boord’ om een mooi plekje langs de kust op te zoeken voor onze picknick.

We denken die te vinden bij het meest luxe plaats van Ibiza ‘Porroig’, maar dat is tevergeefs. De fraaie luxe vakantiehuizen zijn volledig afgeschermd en staan uiteraard allemaal langs de kust. Uiteindelijk vinden we een mooi plekje iets verderop gewoon langs de kant van de weg in het tevens luxe Es Cubells. We picknicken met prachtig uitzicht op zee. Echt genieten.

Als laatste bezoeken we nog Cala d’Hort, ik denk wel het hoogtepunt van de dag. Bij het Cala d’Hort natuurreservaat heb je geweldig uitzicht op Es Vedrà. Het is een klein onbewoond eilandje. Es Vedrà zou een van de meest magnetische plaatsen van de planeet zijn. Navigatie-instrumenten zouden doldraaien en zelfs vogels zouden hier in de war raken. Volgens anderen was dit de thuishaven van de zeemeerminnen en zeenimfen die Odysseus probeerden te verleiden. Het zou ook het thuis zijn geweest van de Fenicische godin Tanit. Het eiland wordt zelfs in verband gebracht met goddelijke energie en ufo’s. Wat hier van waar is weten we niet, waarschijnlijk niets … Wat we wel weten en met eigen ogen hebben gezien, is dat het uitzicht er magnifiek is ! 

Dit was voldoende voor vandaag. De rest van de middag hebben we doorgebracht bij het zwembad.

 

8 mei 2023