12 mei 2023 

Vandaag vliegen we naar huis met Transavia om 16.15 uur. We besteden de tijd die we nog hebben in Ibiza stad. Om 10.00 uur checken we uit bij Can Salia en rijden we naar Ibiza stad. Daar aangekomen komen we er achter dat in het oude centrum Fiesta Medieval plaatsvindt, waarbij op 11, 12, 13 en 14 mei wordt teruggereisd in de tijd.

Gedurende de vier dagen van het festival is Eivissa één groot openluchttheater. De prachtige eeuwenoude stadsmuur, de stadspoorten en de kathedraal van Dalt Vila zijn het decor voor vele concerten, toneelstukken en riddergevechten. Er zijn ook straatacteurs, op ieder moment kan je in een scene uit de middeleeuwen terechtkomen. Het schijnt er populair te zijn en druk bezocht te worden. We zijn vroeg dus de drukte valt enorm mee, er zijn ook heel veel schoolklasjes die het evenement bezoeken. Met de heerlijke voorjaarszon, het uitzicht over de helderblauwe Middellandse zee en de gezellige sfeer in Eivissa is dit een geweldige afsluiter van ons bezoek aan Ibiza. 

Rond 13.30 uur gaan we de auto vol tanken en rijden we naar het vliegenveld. De vlucht had ruim een half uur vertraging, maar verder verliep de terugreis helemaal goed.

Het was een heerlijke week, we hebben enorm genoten.

12 mei 2023