10 mei 2023

Vandaag staat de Hippie Market in Punta Arabi op ons reisschema. Die is alleen op woensdag open. Aangekomen in Punta Arabi is het een drukte van belang, en ja iedereen komt voor de Hippie Market. Het is bewolkt en onderweg hebben we ook regen gehad. Als we naar de Hippie Market toelopen wordt het gelukkig droog.

We volgen schuifelend de menigte en bewonderen alle prullaria die verkocht worden. Alles is uiteraard ‘hand made’. Om de lokale ondernemers te sponsoren kopen we hier een klein souvenirtje voor de boys. We wandelen ook nog even door het gezellige stadje en kopen bij een bakkertje brood voor onze picknick.

We volgen een stukje van de kustlijn waar we nog niet eerder zijn geweest. We stoppen bij Aguas Blancas, dat aangegeven staat als een ‘must visit’. Daar zijn wij het niet helemaal mee eens, wellicht ook veroorzaakt door de bewolking en de relatief harde wind ??? We vinden uiteindelijk wel een beschut plekje om te lunchen.

Via  Cala de Sant Vicent rijden we naar Sant Joan de Labritja. Een piek klein dorpje dat beschreven wordt om de typisch Ibiziaanse huisjes. Grappig genoeg kostte het ons meer tijd om een parkeerplek te vinden, dan om het dorpje rond te wandelen.

We zetten koers richting een van de weinige wineries op Ibiza, Ibizkus. We krijgen wat uitleg over de oorsprong van de winery en proeven een paar wijntjes. De rode wijn is van de Monastrell druif en die mag wel mee naar huis. De proeverij  en de wijntjes zijn best duur, wellicht wordt dat veroorzaakt door de ‘schaarste’ aan wineries op Ibiza?

Het is wel weer mooi geweest voor vandaag, aangekomen bij Can Salia gaan we nog even bij het zwembad zitten ondanks er wel veel bewolking hangt.

Het was wel een grappige dag, je kan tenslotte niet naar Ibiza gaan en dan geen Hippie Market bezoeken !!

10 mei 2023