7 mei 2023

Vandaag rijden we in 30 minuten naar Santa Eularia des Rui. We stoppen eerst bij een prachtige kerk ‘Puig de Missa’, het is en witgekalkte kerk gebouwd in de 16e eeuw. Het is een voorbeeld van traditionele Ibizaanse architectuur, echt heel fraai.  Er is een mis aan de gang en dat gaat echt op zijn spaans, de deur staat open iedereen loopt in en uit wanneer die wil.

In Santa Eularia des Rui aangekomen, constateren we tot onze verbazing dat het ontzettend druk is. Er is een markt met locale producten en de hoofdweg is afgesloten voor een parade met o.a. oude auto’s en brommers, het hondenras Podencos en paarden. Santa Eularia des Rui is de twee na grootste stad van Ibiza en ligt aan de oevers van de Riu de Santa Eularia, de enige rivier op het eiland. Het is bewolkt, maar de temperatuur is aangenaam. We wandelen op ons gemak door de gezellige straatjes en langs de mooie boulevard. Het is een fraaie stad. Voordat we terug gaan naar de auto krijgen we nog een stukje van de parade mee, echt heel grappig er zijn werkelijk enorm veel mensen voor op de been. Onderweg zagen we standbeeldjes van de honden – Podencos die mee liepen in de parade, het schijnt een specifiek ras te zijn dat zijn oorsprong heeft op de Balearen, het vaste land van Spanje en de Canarische eilanden.

Er bevinden zich langs de kust heel veel mooie baaitjes. We kiezen Cala Nova uit om te picknicken, een mooie plek aan het strand.

Via het fraaie binnenland rijden vervolgens door naar Portinatx ook weer een hele mooie kust plaats. Aangegeven wordt dat Portinatx zeer geschikt is voor een wat rustigere vakantie. We wandelen er rond bekijken de vuurtoren Faro del Moscarter op afstand. De enorme zwart – witte toren werd gebouwd tussen 1975 en 1977, en heeft een lengte van 52meter waardoor het de hoogste vuurtoren van de Balearen is. We genieten van een cortado op een terras en bewonderen de baai.

Via het binnenland rijden we weer terug naar San Antoni, het is 45 minuten rijden. Het binnenland is een beetje bergachtig, mooi qua landschap, afwisselend met fruitbomen, een beperkt aantal wijnranken, olijfbomen en Amandelbomen.

Het was een over het algemeen bewolkte, maar wel een heel erg leuke dag. We hebben mooie stadjes en prachtige baaitjes gezien.

7 mei 2023