Tallinn

20 September 2019

Het is de laatste volle dag van deze vakantie. We besluiten na het ontbijt toch nog even met de auto op pad te gaan richting de wijnregio Utiel – Requena. Het is de DO Valencia regio waar onder andere de bobal druif het goed doet. De reistijd is 50 minuten naar Requena. We nemen de snelweg die ons niet de indruk geeft van een bruisende wijnregio.We slaan af bij Requena en zien dan uitgestrekte bergen met heel veel wijngaarden. Er wordt duidelijk geoogst de traktoren met druiven rijden af en aan. De Bodega die we op het oog hadden en ook open is, is druk met de productie van wijn. Het is een mega complex en eerder een fabriek dan de gezellige Bodega die wij voor ogen hebben. Langs de weg staan er nog veel meer, de wijnproductie is hier enorm maar duidelijk niet gericht op toeristen die langs willen komen voor een bezoek aan de wijnkelder. We rijden nog een stukje rond door het uitgestrekte landschap en besluiten daarna terug te rijden naar Valencia. Deze regio is beduidend anders dan Rioja of Priorat waar de wijnhuizen qua gebouw en omgeving er werkelijk prachtig uitzien.

We rijden naar Ciutat de les Arts i les Ciències en wandelen daar op ons gemak rond, alle veranderingen van de afgelopen jaren in ons opnemend. Vervolgens rijden we naar Malvarrosa Beach waar we een stuk over de Paseo de Martimo langs het strand wandelen, en even kunnen uitwaaien. Het is bewolkt, maar de temperatuur is evengoed zo’n 27 graden en gelukkig is het droog. Relatief eenvoudig vinden we onze weg weer terug naar de parkeergarage bij Placa de la Reina. Daar aangekomen gaan eerst even uitrusten in het appartement.

Op Plaza del Ayuntamiento werd vandaag de dag van de paella gevierd. 13 paella-soorten werden live klaargemaakt vanaf 10.00 uur door de maestros arroceros (rijstmeesters) en 1300 porties werden gratis uitgedeeld. Toen we er vanmorgen langsreden was het er nog vrij rustig. Tegen de avond besluiten we te gaan kijken of er verder nog iets te doen is, maar buiten een Spaanse demonstratie was er omtrent de Paella niets meer te doen.

Aangezien het Paella dag is besluiten we vandaag Paella te gaan eten. We doen dat (oud sentiment) bij het restaurant waar we de vorige keer steeds gingen ontbijten. De Paella is overigens uitgevonden in Albufera vlakbij Valencia, het is het grootste gebied van Spanje met rijstvelden waar de beroemde Paella rijst vandaan komt. We hebben gekozen voor Paella Valencia omdat het de eerste Paella was die in Spanje werd gemaakt. De Paella van Restaurant El Siglo is wel ok maar niet echt bijzonder, er zat weinig smaak aan en dat was jammer.

We dwalen nog door de gezellige straatjes en scoren bij Garnier een heerlijke Tiramisu met een koffietje. Daarna vervolgen we onze avondwandeling door de mooie oude stad. Het zal na vandaag wel weer een hele tijd duren eerdat we ‘s avonds laat met een temperatuur van 26 graden kunnen rondwandelen………

20 september 2019
Overige berichten