21 September 2019

We hebben nog een paar uurtjes te besteden in de buurt van Valencia voordat we naar huis vliegen. We besluiten het natuurpark Albufera te bezoeken, onder andere nieuwsgierig worden nadat we gelezen hebben dat daar de paella is uitgevonden. Het bevindt zich op slechts 10 km van Valencia.

We zijn in ieder geval niet de enige die naar dit gebied nieuwsgierig zijn. We rijden eerst naar El Palmar. Een aantal rijstvelden zijn al geoogst maar een groot aantal moet nog gedaan worden. De traktoren die daarvoor gebruikt worden zijn echt mega zwaar en groot, ze moeten immers door de natte grond ploegen om de rijst te kunnen snoeien. Het meer is echt heel groot en omgeven door de bossen en rijstvelden. El Palmar is bezaaid met bootjes echt een grappig dorp. Er vertrekken meerdere boottochtjes en de restaurants bereiden zich voor op de toeristen die komen lunchen. Het gebied is werkelijk prachtig.

We willen ook nog even de zee zien voordat we weggaan en daar hoeven we niet ver voor te rijden. Er zijn verschillende stranden waar je heel eenvoudig dichtbij het strand kan parkeren en het strand op kan lopen. Hier in de buurt zijn ook heel veel campings. Bij sommige stranden bevinden zich ook restaurantjes. Net als in Nederland zijn hier ook duinen en veel wandelroutes.

We picknicken bij het strand El Saler er liggen een aantal grote schepen te wachten om de haven van Valencia in te varen. We stoppen nog voor een laatste blik op de middellandse zee bij het strand van Les Gavines. He heerlijk, de zee blijft super fascinerend!

Hiermee sluiten we een heerlijke week in Noord Spanje af. De Spaanse cultuur blijft lekker relaxed, vooral de manier waarop de Spanjaarden heerlijk kunnen sukkelen als ze rondwandelen en vooral dan ook heel veel praten…..We hebben weer genoten.

21 september 2019
Overige berichten